Hirdetés
Hirdetés

Megérkezett az iPhone 16

istyle | 2024. 09. 21. | 09:05:28
Soha nem látott teljesítmény, izgalmas lehetőségek
Megérkezett az iPhone 16
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az iPhone 16 termékcsalád szeptember 20-án hivatalosan is megérkezett a boltok polcaira. A legújabb iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max telefonok mellett az Apple ezen a napon dobta piacra az Apple Watch Series 10 óráját, valamint az AirPods 4 fülhallgatók két új verzióját is. 

Az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus nemcsak megjelenésében, hanem tudásában is rengeteget fejlődött. A kijelzőt új Ceramic Shield burkolat védi, ami 50%-kal erősebb, mint a korábbiak. A hátlapon elhelyezkedő kamerák egymás alá kerültek, a telefon megkapta az iPhone 15 Pro telefonokban megismert akciógombot, a keret jobb oldalán pedig megjelent a dedikált Camera Control gomb, amelyekhez rengeteg hasznos funkció tartozik. Az új készülékek az A18 rendszerchippel gyorsabbak lettek, és akár 22, a Plus modellek pedig 27 órányi folyamatos videólejátszást is bírnak egyetlen töltéssel.

Az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max formavilága nem változott, azonban a szegélyek vékonyabbak, így a kijelző mindkét modellen nagyobb lett. Az Apple A18 Pro chip a hatmagos grafikus processzora 20 százalékkal gyorsabb, ennek köszönhetően a Pro készülékek nem csak az Apple legjobb fotós és videós készülékei, hanem egyben a legerősebbek és a legjobb üzemidővel rendelkeznek. A kamerarendszer minden tagja komolyabb frissítést kapott, az ultraszéles kamera felbontása 48 megpixelre nőtt, van autofókusz, a teleobjektív pedig ötszörös optikai nagyítást teszt lehetővé. A pro készülékekkel térbeli hangot is fel lehet venni, az Audio Mix funkcióval pedig utólag is variálhatók a hangok.

Az Apple Watch Series 10 a legnagyobb kijelzős, mégis legvékonyabb Apple Watch modell. Az OLED képernyő a legfényesebb, amely ha kell, akár másodpercenként frissít. Az új hátlapnak köszönhetően az óratest könnyebb és gyorsabban feltölthető, emellett a modell képes felismerni az alvás közben jelentkező légzési nehézséget, az alvási apnoét és felhívja a figyelmet az esetleges egészségügyi veszélyekre. Az órán felvett hívásaink tisztábban szólnak, és minket is jobban értenek az új háttérzajt eltávolító algoritmusnak köszönhetően.

Hirdetés
Hirdetés