Hirdetés
Hirdetés

Meglopta a borsodi buszmegállóban a rosszul lett kislányt

Borsodihír | 2024. 05. 21. | 09:27:35
Nem hívta ki a mentőket, hanem elvitte a gyerek mobiltelefonját.
Meglopta a borsodi buszmegállóban a rosszul lett kislányt
Kifosztás miatt felelhet (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kifosztás bűntette miatt, aki egy gyermekkorú lány rosszullétét kihasználva elvette annak mobiltelefonját – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint 2023. január végén egy borsodi településen, a buszmegállóban rosszul lett egy tizenkét éves lány. A homályos látással és szédüléssel küzdő kislány a közelében álló férfit kérte meg, hogy hívjon mentőt vagy értesítse az édesanyját. A férfi arra hivatkozva, hogy nincs mobiltelefonja, elkérte a gyerek telefonját. A képernyőzárat viszont nem tudta feloldani, ezért visszaadta.

Aztán meggondolta magát, odalépett a még mindig rosszulléttel küzdő gyerekhez, kivette a kabátja zsebéből a telefonját, és elszaladt.

Rövid időn belül megint meggondolta magát, visszament, és átadta a telefont a gyereknek. A készülék ekkor azonban már sérült állapotú volt, hátlapján és kijelzőjén repedésekkel. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott.