Hirdetés
Hirdetés

Mégsem indul a választáson a miskolci polgármester

telex.hu | 2024. 04. 02. | 18:07:11
Hivatalosan ugyan még nem jelentette be, de a hírek erről szólnak.
Mégsem indul a választáson a miskolci polgármester
A hírek szerint Veres Pál nem vállal újabb ciklust (Fotó: Facebook/Veres Pál)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hiába lenne komoly esélye az újrázásra, nem indul el a június 9-i önkormányzati választáson Veres Pál miskolci polgármester – írja a Telex.  

A portál felidézi, hogy Veres Pál már tavaly februárban bejelentette, hogy 2024-ben elindulna a polgármesteri székért.

„Nem változott az elkötelezettségem, az eltökéltségem, nem változott a hűségem a városhoz és Önökhöz, a Miskolciakhoz” – írta Facebook-oldalán a polgármester, aki az elmúlt hónapok felmérései szerint nagy eséllyel újrázhatna a június 9-i választáson.

Hozzáteszik: a Momentum, az MSZP, a Jobbik-Konzervatívok és a Párbeszéd-Zöldek már korábban beállt mögé, a DK és az LMP azonban októberben új jelölttel állt elő: Veres helyett Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt tervezték indítani polgármesterjelöltként, és a DK az elmúlt hónapokban látványosan támadta a jelenlegi városvezetőt.

A DK vezetése leginkább azt nehezményezi, hogy Veres ellenzéki polgármesterként szerintük túlságosan is szoros kapcsolatot ápol a

A Borsod24 információi szerint azonban a politikai csatározások helyett inkább magánjellegű okai vannak annak, hogy Veres nem indul újra a júniusi választáson. Családi és egészségügyi okokból többször is szabadságon volt az elmúlt időszakban, és szűk körben arról beszélt, hogy szeretne több időt tölteni a családjával, a tavaly született unokájával. Veres Pál hivatalosan még nem jelentette be a döntést.

A Fidesz egyébként Tóth-Szántai József miskolci rádióst támogatja, aki február elején civil polgármesterjelöltként jelentkezett be.

Hirdetés
Hirdetés