Hirdetés
Hirdetés

Megvan az első hazai Diósgyőr-siker!

| 2024. 08. 24. | 18:43:19
A miskolciak ebben a szezonban először győztek hazai pályán, ugyanakkor egymás után másodszor gyűjtötte be a három pontot 1-0-s sikerrel.
Megvan az első hazai Diósgyőr-siker!
Acolatse volt a nyerőember (Fotó: dvtk.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Diósgyőr hazai pályán egygólos mérkőzésen győzte le szombaton a Kecskemét együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában. 

A mérkőzés kezdőrúgását Guzi Blanka, a DVTK öttusázója végezte el, aki a párizsi olimpián negyedik lett. A lelátón helyet foglalt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is, aki minden bizonnyal a keretében számításba vett Gera játékát figyekte árgus szemekkel. 

Az első félidőben főként mezőnyjátékot láthatott a közönség, mindkét csapatnak volt egy-egy hatalmas lehetősége, a Kecskemét elrontott ziccerére kontrával válaszolt a Diósgyőr. Többet volt a labda a hazaiaknál, de mindez jobbára csak meddő mezőnyfölényt eredményezett.

A fordulást követően még nagyobb fölénybe került a hazai csapat, majd a játékrész derekán beküldött cseréknek köszönhetően veszélyesebbé is vált a támadójátéka. Egyre érett a diósgyőri gól, és a padról érkező Acolatse révén pedig 73. percben végre sikerült előnybe kerülnie.

A Kecskemét későn kezdett hajrázni, a házigazdák kivédekezték mindegyik zalaik próbálkozást, így megérdemelten tartották otthon a három pontot. A DVTK ebben a szezonban először győzött hazai pályán, ugyanakkor egymás után másodszor gyűjtötte be a három pontot 1-0-s sikerrel.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Miskolc, 4121 néző, v.: Berke
Diósgyőri VTK: Sentic - Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij (Lund, a félidőben), Sanicanin - Klimovics (Pozeg Vancas, 57.), Komlósi (Vallejo, 68.), Franchu - Varga Z. (Acolatse, 57.), Rakonjac, Rharsalla (Edomwonyi, 68.)
Kecskeméti TE: Kersák - Nagy K. (Derekas, 75.), Szabó A., Belényesi, Katona, Zeke - Nikitscher, Vágó (Kovács B., 70.), Helmich (Vattay, 70.) - Pálinkás, Lukács (Kovács K., 85.)
Gólszerző: Acolatse (73.)
Sárga lap: Klimovics (24.), Lund (93.), Gera (96.) illetve Szabó A. (16.), Derekas (84.), Kovács B. (93.)