Hirdetés
Hirdetés

Földre rántotta, majd kirabolta az idős kazincbarcikait

borsodihir.hu | 2024. 09. 13. | 14:03:37
Javítóintézetbe kell vonulnia az elkövetőnek.
Földre rántotta, majd kirabolta az idős kazincbarcikait
Elvitte a tárcát (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a fiatalkorú férfinak az ügyében, aki az idős sértettet a földre rántva rabolta ki.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a terhelt 2024. március 19-én a délutáni órákban Kazincbarcikán leszólította a kerékpárját toló idős sértettet, és pénzt kért tőle buszjegyre. A férfi segíteni akart a fiatalkorún, elővette a 85 ezer forintot és a bankkártyáját tartalmazó pénztárcáját, ekkor azonban a vádlott a felsőruházatát megragadva a sértettet a földre rántotta, és a pénztárcával futva távozott. A készpénz lefoglalás útján megtérült.

A sértett a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság rablás bűntettének minősített esete és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt 2 év javítóintézeti nevelésre ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott bűnösségre kiterjedő beismerő vallomását, míg súlyosító körülmény volt, hogy az idős személyek sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekmények a vármegye területén, illetve országosan is elszaporodottak.

Hirdetés
Hirdetés