Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mellkason szúrta testvérét a borsodi férfi

borsodihir.hu | 2024. 04. 22. | 09:59:57
Az ügyészség börtönbüntetést kért rá.
Mellkason szúrta testvérét a borsodi férfi
Egy 19 centiméteres pengéjű késsel szúrta meg a testvérét (Fotó: Illusztráció/pixabay)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki az ittasan hazaérkező testvérét a kabátjából kiszóródott csikkek felszedésére utasította, majd amikor a testvére visszaszólt neki, dühében egy konyhakéssel megszúrta.

A vádirat szerint a férfi a borsodi településen lévő családi házába befogadta az italozó életmódot folytató testvérét. 2023 februárjában a testvér napközben többször is elment a kocsmába és leittasodott. Amikor a délutáni órákban hazaérkezett, az elkövető éppen húst darabolt egy több mint 19 cm pengehosszúságú késsel.

Az elkövető szóvá tette, hogy testvére kabátja nagyon büdös, levetette vele, és amikor megrázta, abból cigarettacsikkek, valamint a testvére által tőle ellopott pénzérmék estek ki. A férfi összeszedte az aprópénzt, majd felszólította testvérét, hogy takarítsa fel a földre esett cigarettacsikkeket, és folytatta a hús darabolását. A testvére - a csikkek szedegetése közben -  visszaszólt az elkövetőnek, aki dühében a késsel a hasa irányába szúrt. A sértett próbált kitérni a kés útjából, így a szúrás a bal mellkasfelén érte.

A férfi mentőt hívott testvéréhez, aki a szúrás következtében közvetetten életveszélyes állapotba került. A sérülés helye és az alkalmazott eszköz méretei alapján a vádlott cselekménye alkalmas volt közvetlenül életveszélyes sérülés előidézésére.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.