Hirdetés
Hirdetés

Messi és az Inter Miami megkezdi a nagy küldetését Amerikában

| 2024. 02. 20. | 12:01:42
Az argentin zseni már 2023-ban Floridába igazolt, ám a 2024-es lesz az első teljes szezonja.
Messi és az Inter Miami megkezdi a nagy küldetését Amerikában
Messi és Suarez ismét összeálltak (Fotó: marca.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az észak-amerikai labdarúgás egyik legjelentősebb szezonja veszi kezdetét február 21-én. Ez lesz a Major League Soccer elnevezésű liga első szezonja a 29 éves története során, amikor a futballrajongók figyelme a világ minden tájáról oda összpontosul, és ennek oka a Miami, amely szerződtette Lionel Messit.

Az argentin zseni már 2023-ban Floridába igazolt, ám a 2024-es lesz az első teljes szezonja az MLS-ben. Más húzónevek is erősítik David Beckham együttesét, a Liverpool és a Barcelona korábbi gólvágója, Luis Suarez, valamint további két Barca-ikon, Sergio Busquets és Jordi Alba is áttette székhelyét Miamiba. Az Inter Miami 2023-ban az egyik legrosszabb csapat volt az MLS-ben, de idén bajnoki elsőségre tör.

Az MLSZ 29 csapata az Egyesült Államokból (26) és Kanadából (jön) össze. 2016 óta ez az első alkalom, hogy a liga nem bővítette a mezőny. A következő új szereplő a San Diego FC lesz 2025-től.

Az MLS-ben sem az Európában megszokott rendszerben zajlik a lebonyolítás. Vagy egy hosszú alapszakasz, majd a végső sorrend a rájátszásban alakul ki.

  • Az alapszakasz február 25-től október 21-ig, a rájátszás október 25-től december 9-ig tart.
  • A 29 csapatot két főcsoportra osztották: keleten 15 és nyugaton 14 csapattal. Minden csapat 34 mérkőzést játszik.
  • A legtöbb pontot összegyűjtő csapat az alapszakasz s ezáltal a Supporter's Shield győztese (címvédő: Cincinatti). Ezután 16 együttes jut a rájátszásba. Innen kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek, amit egy döntő zár le (bajnoki címvédő: Columbus).
  • A rájátszásban az első forduló kivételével egy meccset játszanak
Hirdetés
Hirdetés