Hirdetés
Hirdetés

Mik az alapvető autófelszerelés részei?

Borsodihír | 2024. 06. 24. | 14:14:20
XXX
Mik az alapvető autófelszerelés részei?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jármű alapvető felszereltségéért a tulajdonos a felelős. A kötelező elemek megléte hatósági előírás, és a mi, az utasok és a többi autós biztonsága érdekében is az autóban kell tartani azokat. Persze nem minden felszerelés törvényi kötelezettség, léteznek olyan hasznos és praktikus elemek is a kocsiban, amelyeket mindenképpen érdemes beszerezni.

Az autofejlesztes.hu oldalán a kötelező és nem kötelező, legfontosabb autófelszerelések egyaránt megtalálhatóak – minden, ami nem közvetlenül szükséges a jármű működéséhez, mégis ott kell legyen a csomagtartóban vagy az utastérben valahol. Legyen szó ablakemelőkről, ablakfóliákról, ablakmosó rendszerekről, ablaktörlő lapátokról vagy bármi egyébről.

Kötelező autófelszerelések

Hazánkban minden autótulajdonosnak rendelkeznie kell bizonyos alapfelszerelésekkel a jogszabályok szerint. Idetartozik például az elsősegélydoboz, az elakadásjelző háromszög vagy épp a fényvisszaverő mellény is. Ezek mind segítenek benne, hogy baleset esetén időben reagálni tudjunk. 

Ezek a felszerelések tehát nemcsak a törvény és a büntetések elkerülése miatt fontosak, hanem magunk és mások biztonsága érdekében is. Kötelező autófelszerelésnek minősül minden olyan termék, ami alapvetően be van építve, mégis meghibásodhat, elszakadhat, tehát bizonyos esetekben pótolni kell: mint például a biztonsági öv.

Nem kötelező, de hasznos autós kiegészítők

Természetesen nem minden felszerelés kötelező is egyben, de sok olyan hasznos és praktikus termék van, ami megkönnyíti és leegyszerűsíti a mindennapokat. Ilyen az okostelefon tartója, a GPS navigációs eszközök, a jégkaparó, a hólánc (ez bizonyos országokban kötelező), vagy épp a szélvédőre rögzíthető napellenzők a forró nyári napokra.

Különös figyelmet érdemes szentelni a jármű biztonságára és kényelmére irányuló termékekre, mint a parkolást segítő eszközök, sebességváltó gombok vagy kormányvédő kiegészítők. De az eseményrögzítők, a tolatókamera is olyan eszközök, amelyek számos esetben vitathatatlan segítséget – vagy épp bizonyítékot – nyújtanak.

Ne feledkezzünk meg továbbá az autó ápolásáról és tisztításáról sem. A hagyományos termékek mellett a speciális tisztítószerekkel akár minden fontos elemet külön is szépen, precízen megtisztíthatunk (pl. műszerfalápoló).

Autófelszerelési és autóápolási kiegészítők beszerzése

Az autofejlesztes.hu szakértői webáruházában található autófelszerelések minden járművezető számára biztosítják a megfelelő termékeket, legyen szó utazási kellékekről, biztonsági és védelmi eszközökről, vadriasztókról, dísztárcsákról, vagy egyéb, autózáshoz szükséges kiegészítőkről. Ezekkel mind egyedibbé, biztonságosabbá és a szabályoknak még inkább megfelelővé tehetjük az autót, és minden szempontból felelős autótulajdonosokká válhatunk.