Hirdetés

Minden, amit a menstruációs kehelyről tudni érdemes

borosdihir.hu | 2023. 12. 08. | 13:44:57
XXX
Minden, amit a menstruációs kehelyről tudni érdemes
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A havi vérzés elég sok kényelmetlenséget tud okozni a hölgyek számára, és akkor még az intim higiéniai termékek megvásárlásával járó költségeket nem is említettük. De az még hagyján, hogy drágák, az intim egészségre is károsak lehetnek, valamint szennyezik a környezetet. 

Ennek a problémának az orvosolására jött létre a SZEXSHOP.hu-nál is megvásárolható menstruációs kehely, amellyel kapcsolatban a mai cikkünkben megpróbálunk minden lényeges információt átadni. Lássuk tehát, hogy pontosan mi is ez az eszköz, és milyen előnyei vannak!

Mi az a menstruációs kehely?

Ez egy olyan 100%-ban rendkívül puha, orvosi szilikonból készült, könnyen hajlítható és alul zárt, tölcsér alakú eszköz, amelyet a menstruáció ideje alatt a hüvelybe kell felhelyezni, hogy összegyűjtse a menstruációs folyadékot.

Hogy ez mekkora mennyiséget jelent, az leginkább a típusától függő, de a legtöbb esetben képes akár 40 millilitert is összegyűjteni a menstruációs vérzés intenzitásától függően, akár 6-12 órán keresztül. 

Ezután pedig csak ki kell önteni a tartalmát a vécébe, alaposan megtisztítani, és ismét visszahelyezni, ami szintén nem nagy ördöngösség. Először össze kell hajtogatni, amelyre többféle technika is létezik (ráncolás, C-, S-, punchdown-, szív, kobra, kagyló és háromszög hajtogatás), és amennyiben megfelelően illeszkedik, azonnal visszanyeri az eredeti méretét. Ebben a pillanatban fogunk egy apró pukkanást hallani és érezni. 

Körülbelül ennyi, amit érezni fogunk belőle a viselése közben. A legtöbb típusa ugyanis olyan rendkívül puha és vékony orvosi szilikonból készül, hogy szinte érezhetetlen. De ami még jobb, hogy nem szivárog, légmentesen gyűjti a folyadékot, és nem lesz kellemetlen szaga sem. Sőt, még a hüvelyben található hasznos baktériumokat sem szívja be, így nem borítja fel az intim egyensúlyt, és nem okoz olyan száraz érzetet.

Környezetbarát megoldás

A menstruációs kelyhet a tamponnal és a betéttel ellentétben nem kell egyből a kukába dobni. Akár 2-3 éven keresztül is használható, így hosszú távon nem csupán óriási költségeket takaríthatunk meg a segítségével, hanem még a hulladéktermelésünket is nagymértékben csökkenthetjük. 

Végül ejtsünk pár szót arról, hogyan választhatjuk ki a számunkra megfelelőt?

Bár a menstruációs kehely már könnyedén megvásárolható a drogériák és a különböző online webáruházak kínálatában, a kiválasztását számos tényező befolyásolhatja. 

Csak hogy néhányat említsünk közülük: fontos lehet, hogy szültünk-e már, és ha igen, akkor hüvelyi úton vagy császárral, mennyi idősek vagyunk, milyen erősségű a vérzésünk, milyen magas a méhszájunk, vagy mennyire erősek a medencefenéki izmok. 

Így a megvásárlása előtt mindenképpen érdemes konzultálni a nőgyógyászunkkal, és kikérni a véleményét azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú vagy méretű kelyhet célszerű választanunk.