Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolci nyerte a legtakarékosabb buszvezetők versenyét

minap.hu | 2024. 05. 12. | 10:55:51
Hazai pályán szerezte meg az első helyet.
Miskolci nyerte a legtakarékosabb buszvezetők versenyét
Az MKV Zrt. munkatársa, Baji László nyerte a versenyt (Fotó: minap.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Közlekedési Szövetség szervezésében a szövetség tagjai között először  rendezték meg azt a járművezetői verseny, amely során az energiatakarékos vezetés kapott főszerepet – írja a minap.hu. A járművezetőket az üzemanyag felhasználás és a takarékos vezetéstechnikájuk alapján értékelték a szigorú pontozók.

A portál beszámolója szerint a május 11-i, szombati verseny három kategóriában, két városban zajlott: az elektromos autóbuszt vezetők Miskolcon, a dízel autóbuszt és villamost vezetők Budapesten mérték össze a tudásukat. Az MVK Zrt.-t elektromosautóbusz-kategóriában Baji László, villamos kategóriában André Roland, dízelautóbusz-kategóriában Ujhelyi Zoltán képviselték.

A Járművezetők Országos Versenyének célja, hogy Magyarországon, a helyi és helyközi közlekedésben dolgozó járművezetők számára egy olyan megmérettetési lehetőséget biztosítson, ahol a versenyzők gyakorlati képességeinek és vezetéstechnikájának az üzemanyag felhasználásra vonatkozó hatásai is szerepet kapnak a végeredmény kialakulásában. Magyarán, az nyer, aki az adott távot a lehető legkevesebb energia felhasználásával teljesíti.

A miskolci verseny az új BYD K9UD típusú elektromos autóbuszokkal zajlott, az etap a Szondi György utcától indult. Egy megadott viszonylatot kellett teljesíteni forgalomban a versenyzőknek a KRESZ szabályainak betartása mellett, az előre meghatározott megállóhelyeken történő szabályos megállással. A feladat sikeres elvégzéséhez a versenyt megelőző napon lehetőség volt tesztvezetésre is a miskolci e-buszokkal.

Tesztvezetés ide vagy oda, az idegenben versenyző kollégák nem bírtak a helyi erővel, a verseny végén az MVK Zrt. dolgozójának jutott az aranyérem - számol be a minap.hu.

Az elektromos autóbuszok kategóriájának dobogósai: :
1. helyezett: Baji László (MVK Zrt.)
2. helyezett: Kovács Máté Gergely (Inter Tan-ker Zrt.)
3. helyezett: Zsákai István (DKV Zrt.)

A díjakat Demeter Péter, az MVK Zrt. vezérigazgatója adta át a három dobogós buszpilótának.