Hirdetés

Miskolcon közel kétszáz ember küzd a hóval

| 2023. 12. 07. | 11:01:41
A munkát elsősorban a magaslati pontokon végzik.
Miskolcon közel kétszáz ember küzd a hóval
A hőmérséklet lassú emelkedése miatt nagy valószínűséggel az elkövetkezendő órákban olvadásnak indul a hó (Fotó: Városgazda)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. a jelenlegi időjárási viszonyok miatt a mai napon összesen 188 fővel végez síktalanítási munkálatokat városszerte - közölte a cég december 7-én, csütörtökön.

A munkát elsősorban a magaslati pontokon végzik, hiszen itt nagyobb eséllyel fagyhat rá az útszakaszokra a lehullott hó. A kezelt városrészek: Ómassa, Bükkszentlászló, Berekalja, Komlóstető, Bodótető, Avas.

Miskolc egyéb részein a hőmérséklet lassú emelkedése miatt nagy valószínűséggel az elkövetkezendő órákban olvadásnak indul a hó.

A buszútvonalak síktalanítása már a reggeli órákban megtörtént, most a meredekebb mellékutcák vannak soron. A munkálatokat három hótoló-sószóró géppel, valamint kézi erővel végzik. Az MVK-val folyamatos kapcsolatot tartanak fenn, bármilyen probléma esetén azonnal intézkednek.

A forgalom ugyan lassabb ütemre kapcsolt, de fennakadásról nincs tudomásuk. Mint mindig, most is azt kérik a lakosságtól, hogy akinek még nem volt lehetősége téli gumira váltani, válassza inkább a tömegközlekedést.