Hirdetés
Hirdetés

Mit kell bevinni a kórházba a szüléshez?

Borsodihír | 2024. 04. 24. | 19:21:58
XXX
Mit kell bevinni a kórházba a szüléshez?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első gyermekes anyukáknak még nyilvánvalóan nincs tapasztalatuk azon a téren, hogy mire lesz szükségük a szülés után a kórházban. Ebben segítenek a védőnők, de azért előfordulhat, hogy valami így is kimarad a csomagból. Esetleg érdemes ugyanabban a kórházban a közelmúltban szülő anyukák körében is tájékozódni, hogy mik lehetnek az egyéb tudnivalók. 

Azt mindenki tudja, hogy szükség lesz pelenkára, amit a Zsumi Gyerekjáték és Bababolt pelenka kínálatából is beszerezhetünk. De vajon mit kell még bevinni a kórházba, hogy zavartalan legyen a szülés utáni néhány ott töltött nap? A következő írásban ezt soroljuk fel részletesen. 

Amire minden kórházi tartózkodásnál szükség van

Vannak dolgok, amiket mindenképpen magunkkal kell vinnünk, ha befekszünk egy kórházba, akármilyen problémánk is van. Hálóing és köntös feltétlenül kell, ahogy papucs is, de abból mindjárt 2 pár, egy a szobába, egy pedig a fürdőbe a zuhanyzáshoz. 

Legyen nálunk törölköző, kicsi és nagy is, pohár, evőeszközök, vécépapír, szappan, tisztálkodószerek, fésű, fogkefe, fogkrém, szalvéta és papír zsebkendő is. Fehérneműkből is legyen elegendő cseretartalék, esetleg néhány zokni, ha fázna a lábunk. 

Ha vannak olyan gyógyszerek, amiket állandóan szednünk kell, azt se hagyjuk otthon. Manapság a mobiltelefonunk is alapfelszerelés, de vigyünk hozzá töltőt is, hogy tudjuk is használni. Fülhallgató is jól jöhet, hogy ne zavarjuk a szobatársainkat. 

Mi kell a szülőszobában?

A szülőszobán adnak kórházi hálóinget, de ha nem, akkor érdemes olyat bevinni, amit nem sajnálunk, mert lehet, hogy majd a szemétbe kerül. Ha a kórház megengedi, lehet nálunk víz is, illetve szőlőcukor vagy csoki. 

Az iratainkat, személyi igazolványt, lakcímkártyát, TAJ kártyát és a várandós kiskönyvet okvetlenül vigyük magunkkal, illetve a leleteinket, ha vannak. Szükség lehet még tisztálkodószerre, vécépapírra, gátmasszázsolajra, törölközőre, esetleg papucsra és zoknira. Minden attól függ, milyen lesz a szülés lefolyásának módja. 

Apás szülés esetén az édesapának speciális szettet kell húznia, ha nem adnak a kórházban, akkor neki kell vinnie magával. Kényelmes papucs is jól jöhet, és a telefonja legyen feltöltve, hiszen ő tud majd fényképezni. 

Specifikus dolgok a szülés után és a babának

A kórházi tartózkodáshoz a már felsoroltakon kívül vigyünk betétet, szoptatós melltartót és hálóinget, eldobható bugyikat. Mindig legyen sok folyadék, elsősorban víz, hogy elegendő mennyiséget tudjunk fogyasztani. 

Speciális dolgok is a táskába kerülhetnek, mint mellbimbókrém, melltartóbetét vagy mellszívó készülék. Az anyakönyvezéshez kellenek majd a szülők személyi iratai, az apasági nyilatkozat vagy a házassági anyakönyvi kivonat másolata. 

Legyen nálunk pelenka, popsitörlő, popsikrém és textilpelenka. Babaruhát általában adnak, de a hazavitelhez kell majd egy szett, évszaknak megfelelően. Autós hordozóban engedik ki a babát, de azt nyilván csak az elbocsátáskor kell bevinni. Tegyünk meg mindent, hogy gördülékeny legyen ez a szép, de nehéz időszak!

Hirdetés
Hirdetés