Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország visszajutott a világelitbe!

| 2024. 05. 04. | 21:43:58
Megynyerte a sorsdöntő meccset a jégkorong-válogatott.
Magyarország visszajutott a világelitbe!
Terbócs az egyik legjobbja volt a magyar válogatottnak a sorsdöntő meccsen (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán, ezzel ismét feljutott a 16 csapatos elitbe.

A kezdeti szlovén rohamok után az első magyar kapura lövés, Hári Jánosé gólt eredményezett, majd Rok Ticar egyenlített "Puskás-díjas" találattal. A hajrában emberelőnyben Papp döntötte el a csatát. Ez volt a történelmi első siker a rivális ellen tétmérkőzésen 11 vereséget követően.

A tornát a magyarok nyerték 11 ponttal, másodikként pedig a három kilencpontos csapat közül a szlovének jutottak fel az egymás elleni eredményeknek köszönhetően, mivel az olaszokat és a románokat is felülmúlták.

A diadal azt jelenti, hogy a magyarok a sportág újkori történetében, a második világháborút követően negyedszer jutottak fel az élvonalba a 2008-as szapporói, a 2015-ös krakkói és a 2022-es ljubljanai siker után.

A végeredmény:
1. (és feljutott) Magyarország 11 pont, 2. (és feljutott) Szlovénia 9, 3. Olaszország 9, 4. Románia 9, 5. Japán 4, 6. Koreai Köztársaság 3.

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek. Az első két helyezett feljutott, így a 2025. május 9-25. között Stockholmban, illetve a dániai Herningben rendezendő 16 csapatos elitvilágbajnokságon szerepel majd, míg a Koreai Köztársaság kiesett a divízió I/B-be, ahonnan Ukrajna került fel.

Hirdetés
Hirdetés