Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Negyvenmilliós kárt okozott az asszony – letartóztatták Miskolcon

Borsodihír | 2023. 11. 16. | 15:57:37
Csalás és sikkasztás gyanúja miatt kell felelnie.
Negyvenmilliós kárt okozott az asszony – letartóztatták Miskolcon
Volt, hogy eladta az autót, de a vételárat nem adta oda (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint az esetek egy részében megvásárlásra kínált a sértetteknek különböző gépjárműveket, melyeket a vételár kifizetését követően egyszer sem adott át a tulajdonosoknak; más esetekben pedig a sértettek megbízásának eleget téve értékesítette ugyan autójukat, ám a vételárat nem juttatta el hozzájuk.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyanúsított ily módon 13 sértettnek mintegy 40 millió forint kárt okozhatott. Cselekménye – bizonyítottág esetén – alkalmas lehet sikkasztás, valamint csalás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére, valamint arra tekintettel, hogy nagyobb pénzösszeghez juthatott a bűncselekmények elkövetése révén, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet a gyanúsított személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, megnehezítené a kutatások során fel nem talált tárgyi bizonyítási eszközök, elektronikus adatok, illetve más vagyonelkobzás alá eső dolog megsemmisítésével, elrejtésével vagy az eljárásban részt vevő személyek jogellenes befolyásolásával. Megalapozott következtetés vonható le a bűnismétlés lehetőségére is.

Minderre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. A végzés nem végleges.