Hirdetés
Hirdetés

Női kosárlabda: előny a Diósgyőrnél

mti | 2024. 04. 21. | 09:28:44
Magabiztos győzelmet aratott a DVTK Hun-Therm.
Női kosárlabda: előny a Diósgyőrnél
Előny a Diósgyőrnél (Fotó: dvtk.eu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVTK és a Győr is nyert odahaza a női kosárlabda NB I elődöntőjének április 20-i, szombati nyitányán.

A bajnoki idény a 3x3-as olimpiai selejtező miatt háromhetes szünet után folytatódott, és az alapszakaszgyőztes Diósgyőr, illetve a Magyar Kupát márciusban tizenkettedszer elhódító - a fináléban éppen a miskolciakat verő - Sopron párharca igazi rangadókat ígért. A szombati első felvonáson remek hangulat fogadta a csapatokat a DVTK Arénában, ahol a hazaiak lehettek valamivel kipihentebbek, mivel a címvédő gárda Böröndy Vivien, Papp Dia és a honosított Beatrice Mompremier személyében három játékost is adott a 3x3-as válogatottba, amely a múlt hétvégén épphogy lemaradt az olimpiai kvótáról Hongkongban.

A Sopron csak 2-0-ig vezetett, a nyitónegyed végén már a házigazdák álltak jobban kilenc ponttal, főként az ausztrál Darcee Garbinnak köszönhetően. A folytatásban Gáspár Dávid vezetőedző együttese Papp betöréseivel próbálta faragni a különbséget, de a 17. percben már 35-20, a nagyszünetben pedig 42-28 állt a nagyórán.

Térfélcsere után a szerb Jelena Brooks kosaraival nyolc pontra feljöttek a vendégek, de néhány perccel később visszaállt a korábbi állapot, az utolsó szakasz 59-48-ról indult. Ebben ismét 16 pontra nőtt az Euroliga-negyeddöntős hazaiak előnye, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó, melynek lejobbja Garbin lett 20 ponttal.   

A másik ágon a Magyar Kupa-bronzérmes Győr főként a harmadik negyedben nyújtott eredményes játékával legyőzte a vendég Szekszárdot. Az egyik fél második sikeréig tartó elődöntő kedden folytatódik Sopronban és Szekszárdon.

Eredmények:
elődöntő, 1. mérkőzések:
DVTK HUN-Therm - Sopron Basket 76-54 (22-13, 20-15, 17-20, 17-6)
SERCO UNI Győr-TARR KSC Szekszárd 83-75 (20-24, 14-18, 34-17, 15-16)

Hirdetés
Hirdetés