Hirdetés
Hirdetés

Orvoshiány miatt nincs fekvőbeteg-ellátás az ózdi kórház gyermekgyógyászati osztályán

| 2024. 06. 20. | 13:54:39
A fekvőbetegként ápoltakat Miskolcra szállítják át.
Orvoshiány miatt nincs fekvőbeteg-ellátás az ózdi kórház gyermekgyógyászati osztályán
Az Almási Balogh Pál Kórház (Fotó: Google)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2024. június 17-től 2024. július 15-ig a személyi feltételek átmeneti hiánya miatt az ózdi kórház gyermekgyógyászati osztálya megváltozott munkarendben működik - derül ki a Bélteczki János főigazgató részére küldött tájékoztatásból.

„Az idézett időszakban intézményünk nappal 7:30 és délután 15:30 között gyermekgyógyász szakorvosi tevékenységet tud biztosítani, szakrendelés, gyermekambulancia, neonatológiai vizit, illetve napközbeni gyermekgyógyászati akkut orvosi ellátás formájában. 15:30 és 7:30 között minden szakorvosi tevékenységet, mely a szülészettől független a BAZ vármegyei kórház Gyermekegészségügyi Központja lát el…”

- tartalmazza a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ utasítása. Ebből kiderül, hogy az osztályon fekvőbetegként ápoltakat Miskolcra szállítják át.

Innentől kezdve fekvőbeteg ellátás csak Miskolcon lehetséges. A napközben gyermekszakorvos által ellátott esetekben mindig dönteni kell arról, hogy a gyermek otthonába bocsátható, ha nem, fekvőbeteg ellátásra Miskolcra szállíttatjuk. Külön kezeljük a szülészeti ellátással kapcsolatos neonatológiai esetekkel kapcsolatos ellátási igényeket. Intézményünkben 24 órán át folyamatosan elérhető szülész-nőgyógyász szakorvos, szülésznő és aneszteziológus szakorvos

- olvasható Deutschman-Horváth Zsuzsanna Lídia főosztályvezető tájékoztatójában.

Hirdetés
Hirdetés