Hirdetés
Hirdetés

Ötletek a zuhany alól

Borsodihír | 2024. 10. 21. | 11:51:03
XXX
Ötletek a zuhany alól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kicsi a fürdőszoba? Nyugalom, nem a mérete határozza meg az élményt, amit nyújtani tud. Tekintsünk rá úgy, mint otthonunk legnyugodtabb zugára, ahol a stressz elpárolog és a fáradtság megszűnik. Adjuk meg a legkisebb részletnek is azt a figyelmet, amit érdemel, hálásak leszünk magunknak érte.

Trükkös tükrök

Egy kis helyiség is lehet tágas, ha ügyesen játszunk a térrel. A falakban rejlő rések beépítésével vagy egy tolóajtóval helyet szabadítunk fel. Egy rejtett szennyeskosár a mosdó alatti szekrényben szintén okos megoldás. A MÖBELIX fürdőszobabútor kínálatában bőven válogathatunk ezek között is.

Az áttetsző vagy üveg válaszfalak optikailag növelik a teret anélkül, hogy felszabdalnák. Néhány tükrös csempe szokatlan, de szintén esztétikus módja annak, hogy nagyobbnak hasson a fürdőszoba. 

Észrevétlen tárolóhelyek

A keskeny faliszekrények, a tükör mögötti polcok mind olyan elemek, amelyek észrevétlenül simulnak a fal síkjába. Elnyelik a fésűket, a piperét, a tisztítószereket. Ha mindennek kijelölt helye van, megelőzzük a keresgéléssel járó rumlit is.

Használjuk ki a zuhanyzó feletti területet egy mennyezetre szerelt polccal vagy akasztós tárolóval. Ide rejthetjük a ritkábban használt tárgyakat. Akár az ajtó fölé is tehetünk polcot, senkinek sem fog szemet szúrni. 

Gondolkodjunk multifunkcionális berendezésekben! A törölközőszárító egyben radiátor is. A mágneses falburkolatra kerülhet a fogkefetartó, a borotvaakasztó vagy akár a csipesz. 

Így kezelhetjük a párásodást

Próbáljunk ki vízálló vakolatot vagy mikrocement bevonatot, ezek ellenállnak a nedvességnek. A fürdőszobai ablakokra jöhet egy vízlepergető fólia. A parafából készült fürdőszobaszőnyeg természetes módon ellenáll a nedvességnek. Emellett kellemesebb rálépni zuhanyzás után, mint a hideg járólapra. 

Válasszunk antibakteriális bevonattal ellátott zuhanyfüggönyt, ami segít megelőzni a penész és a gombák megtelepedését a nedves környezetben. 

Mindezt olcsón?

Ha szeretnénk a lehető legköltséghatékonyabb megoldásokkal élni, vásároljunk kiállítási darabokat vagy vadásszunk szezon végi akciók idején. Prémium minőségű szaniterekhez és bútorokhoz juthatunk hozzá. A burkolásnál válasszuk a részleges csempézést, például csak a zuhanyzó vagy a mosdó mögött. 

A világítással is spórolhatunk

Egy beépített LED csík a mosdó alatt vagy a polcok mögött nemcsak hangulatos, de praktikus is. A szabályozható fényforrásokkal a hangulatunkhoz igazíthatjuk a fény erősségét. Amire a reggeli készülődésben szükség van, nem biztos, hogy az esti relaxálás idején is jólesik a szemünknek. 

Az apró részletek

Egy felhajtható vagy kihúzható szárítórúd csak akkor foglalja a helyet, amikor éppen szükség van rá. Rejtsünk el egy diffúzort, hogy folyamatosan frissen tartsa a levegőt. A hajszárító egy kis akasztón megbújhat a szekrény oldalán is. 

A trükköknek ezzel nincs vége, de azt, hogy mit hozhatunk ki a saját fürdőszobánkból, mi tudjuk igazán, akik használjuk. Egyébként azt mondják, hogy a legjobb ötletek mindig zuhanyzás közben jönnek…

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Hirdetés