Hirdetés
Hirdetés

Ötletmaraton lesz Miskolcon

| 2022. 04. 08. | 13:19:00
Mindenki véleményére kíváncsiak.
Ötletmaraton lesz Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötletmaratont rendeznek május 6-8. között Miskolcon. De hogy ez mit is jelent?

Az állampolgárok előzetesen ötleteket küldhetnek be, ezeket 48 óra alatt csapatok dolgozzák ki az ötletmaratonon, majd zsűri előtt versenyezhetnek a tervek. Közben pedig koncertek és közösségi programok várják a résztvevőket.

Teljes nevén Miskolci Ötletmaraton – Fesztivál és verseny 48 órában címmel illették a szervezők az eseményt, amelynek részleteit április 7-én jelentették be.

Magyarországon eddig kétszer szerveztek ilyen eseményt, amelynek célja az, hogy új formában ismerjék meg az állampolgárok elképzeléseit. Ennek menete, hogy az emberek először ötleteket nyújthatnak be a Miskolci Ötletmaraton honlapján keresztül, ide kattintva – ezt április 25-ig tehetik meg. Olyan ideákat várnak a szervezők, amik élhetőbb hellyé teszik a várost.

Ugyanitt és ugyaneddig jelentkezhetnek résztvevőnek az eseményre, ami annyit takar, hogy a korábban beérkezett ötleteket – amiket a szervezők szortíroznak – május 6-8. között, a tényleges eseményen rögtönzött csapatok dolgoznak majd ki mentorok segítségével egészen a megvalósíthatóságig. Ezeket is miskolciak alkotják majd.

A program fesztiválrésze abban merül ki, hogy az ötletmaraton 48 órája egyfelől munka lesz, másrészt a szervezők szeretnék ezt oldott hangulatban, jó közösségben megvalósítani. Ezért lesznek koncertek és egyéb kikapcsoló programok is.

Hirdetés
Hirdetés