Hirdetés
Hirdetés

Ózdon van az ország egyik legveszélyesebb gyalogátkelőhelye. Okoszebrát avattak!

| 2021. 10. 18. | 15:35:00
Nyereményként valósulhat meg a beruházás a borsodi városban.
Ózdon van az ország egyik legveszélyesebb gyalogátkelőhelye. Okoszebrát avattak!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Okoszebrát adtak át az ország egyik legveszélyesebb gyalogátkelőhelyénél, Ózdon. Idén tavasszal hirdette meg a Generali a Biztonságért Alapítvány és a Pearl Enterprises Kft. azt a versenyt, melynek során a voksolók egy ózdi és egy váci zebrát szavaztak meg az ország legveszélyesebb gyalogátkelőjének a 102 zebrát tartalmazó összesített listáról. A verseny nyereményeként mindkét város gyalogátkelőhelye okoszebrává válik, az ózdi Munkás úton hétfőn adták át az új, 2,5 millió forint értékű SafeCross okoszebrát.

„A Bolyki főútról már ismerjük az okoszebrát és tapasztalhatjuk, hogy tényleg hatásos, rengeteget segít az autósok figyelmét felhívni az átkelésre, és ezáltal nagyobb biztonságban tudhatja magát a gyalogos, aki éppen átsétál. Éjjel és nappal is látható megoldást biztosít. Itt most nagyobb felületen, 4 sávon át húzódóan kerül megvalósításra az okoszebra, és bízom benne, hogy a megvalósítástól kezdve megszűnnek majd a balesetek. Figyelmet minden közlekedőnek!" – mondta el Janiczak Dávid, Ózd polgármestere az átadáson.

Az okoszebra mozgásirány-érzékelő szenzorokkal, az út két szélén elhelyezett kamerákkal és útburkolatba helyezett aktív LED prizmákkal ellátott rendszer, mely segítségével biztonságosabbá válhatnak a jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyek. A LED fényforrások csak akkor villognak, ha a járókelő áthalad a zebrán vagy megközelíti azt, így figyelmeztetve az autósokat.

Hirdetés
Hirdetés