Hirdetés
Hirdetés

Polgármester: négy fertőzött a borsodnádasdi otthonban

| 2020. 04. 11. | 00:10:00
Szigorúbb korlátozásokat vezetnek be a városban.
Polgármester: négy fertőzött a borsodnádasdi otthonban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere a Facebookon tette közzé április 10-én délután: nem hivatalos, de hiteles helyről származó információi szerint a városban lévő, de nem a helyi önkormányzat (hanem a megyei önkormányzat – a szerk.) által fenntartott intézményben újabb 3 ellátott tesztje lett pozitív, ezáltal az ott lakók közül már négyen fertőződtek meg koronavírussal.

A településvezető kitért rá, április 10-én minden ellátotton és gondozón tesztet végeztek, melynek eredménye egyelőre nem ismert.

A fertőzött idősek kórházban vannak.

Szigorúbb intézkedés

Az idősotthonban igazolt fertőzések miatt a kormány felhatalmazása alapján Kormos Krisztián április 11. 00.00 órától április 13. 24.00 óráig a helyi egészségügyi szakemberek véleményének kikérésével rendeleti formában tovább szigorította a kijárási korlátozást:

Tilos a Borsodnádasd területén lévő parkokban, pihenőhelyeken, közterületeken és parkolókban tartózkodni. Csak a következő indokok alapján lehet – csoportosulás kialakulása nélkül – a magáningatlant elhagyni:

a) munkavégzés céljából a munkahelyre, a munkahelyről a lakóhelyre vagy tartózkodási helyre történő utazás,
b) bevásárlás céljából a bevásárlás helye, onnan a lakóhelyre történő utazás naponta legfeljebb egy alkalommal,
c) halaszthatatlan egészségügyi ellátás igénybevétele,
d) időskorú hozzátartozó ellátása,
e) temetés vagy házasságkötés szűk körben,
f) ütemezett mezőgazdasági vagy vadgazdálkodási feladatok ellátása,
g) hulladékszállítási teendők ellátása,
h) haszon- és hobbiállat ellátása céljából.

Nem zárható ki, hogy a vírus a település más részén is jelen van. Bízzunk abban, hogy a hatóságok kontaktkutatása eredményes lesz és meg tudják fékezni a településen történő további terjedést, de ez Önök segítsége nélkül nem fog menni. Ne érintkezzenek senkivel, akivel nem szükségszerű!
Ne fogadjanak vendégeket! Ne menjenek ki otthonaikból közterületre! Szerencsénkre a legtöbbünknek kertes ingatlana van, így ott tudunk levegőzni. Ugyanakkor ismételten felhívom a figyelmnet arra, hogy a pánikkeltéssel sem lehet orvosolni a problémát - ezt szíveskedjenek kerülni!

– fogalmaz a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés