Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pont került a 2022-es miskolci rablási ügy végére

Borsodihír | 2023. 12. 05. | 17:59:41
Három embert ítéltek el.
Pont került a 2022-es miskolci rablási ügy végére
Az egyik vádlott egy pénztárcát is elvett (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság december 5-én ítéletet hirdetett egy 2022 májusában elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt. Az első vádpont szerint az első- és a másodrendű – testvérpár – vádlottak egy villamosmegállóban szóváltásba keveredtek a harmadrendű vádlottal, majd kölcsönösen bántalmazták egymást. A verekedésnek az önkormányzati rendészek intézkedése vetett véget. A bántalmazás során a harmadrendű vádlott könnyebb sérüléseket szerzett.

A második vádpontban foglaltak szerint az elsőrendű vádlott 2022 májusában Miskolc belvárosában szóváltásba keveredett a társaságában lévő sértettel egy üveg bor miatt, mely vitát a terhelt úgy zárt le, hogy az italos üveggel arcon ütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett el.

A harmadik vádpontban rögzített tényállás alapján az elsőrendű vádlott 2022 májusában Miskolc város területén, közös italozást követőn tettleg bántalmazta a sértettet, majd benyúlt a sértett kabátjának belső zsebébe, ahonnan kivette a pénztárcáját, amelyben a sértett okmányai mellett a bankkártyája is volt. Az elsőrendű vádlott felszólította a sértettet, hogy a bankkártyával vegyen fel készpénzt, amelyet meg is kíséreltek, sikertelenül. A terhelt a pénztárcát – annak tartalmával együtt – végül visszaadta a sértettnek, és távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás során nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett el.

A bíróság az elsőrendű vádlottat rablás bűntettének kísérletében, súlyos testi sértés bűntettében, társtettesként elkövetett garázdaság bűntettében, garázdaság vétségében, közokirattal visszaélés vétségében és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek, és vele szemben 6 év börtön fokozatú szabadságvesztést, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltást szabott ki. A másodrendű vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntette, könnyű testi sértés vétsége és társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt 3 év börtönben letöltendő szabadságvesztést, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltást szabott ki. A harmadrendű vádlott bűnösségét társtettesként elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki, és vele szemben 2 év 8 hónap fegyházbüntetést, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltást szabott ki, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A büntetés kiszabása során a bíróság az elsőrendű vádlott esetében enyhítő körülményként értékelte, hogy a cselekmények egy részét beismerte, és a rablási cselekmény kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülmény a nagy számú halmazat és az a tény, hogy az elsőrendű vádlott felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt, emiatt a bíróság elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását is. A másodrendű vádlottnál szintén súlyosító körülmény a többszörös halmazat, valamint a másodrendű vádlott esetében a bíróság a büntetés kiszabásánál figyelembe vette, hogy különös visszaeső, míg a harmadrendű vádlott többszörös visszaesőnek minősül.

Az ítélet a másodrendű vádlottal szemben jogerőre emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ózd kilép a szürkeségből
Ózd kilép a szürkeségből
A helyiek kedvére szépül meg a piac – látványtervek közül választottak.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés