Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Prostitúcióra kényszerítettek, majd megerőszakoltak egy 13 éves miskolci lányt

| 2021. 10. 25. | 12:34:00
Vádat emeltek egy 17 éves fiú és felnőtt társa ellen.
Prostitúcióra kényszerítettek, majd megerőszakoltak egy 13 éves miskolci lányt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szexuális erőszak bűntette és emberkereskedelem bűntette miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 17 éves fiú és egy 22 éves férfi ellen.

A fiú rábeszélését követően a 13 éves kislány prostitúciós tevékenységet végzett, valamint a fiú a barátaival meg is erőszakolta. 

A vádirat szerint a vádlottak közül a fiatalkorú és a 13 éves lány Miskolcon, egy gyermekvédelmi otthonban laktak. Közöttük szerelmi kapcsolat alakult ki, amely során a sértett érzelmi függőségbe került a vádlottól. 2019 tavaszán a fiú rábeszélte a sértettet, hogy Miskolcon prostitúciós tevékenységet végezzen. A sértett kezdetben beleegyezett, utóbb tiltakozott, de félelmében nem mert ellenkezni. A vádlott valamennyi esetben személyesen beszélte meg a szexuális szolgáltatást igénybe vevő férfiakkal a tarifákat, és ő vette át tőlük a pénzt, azon esetet kivéve, amikor a férfiak nem voltak megelégedve a szolgáltatással, ilyenkor nem kellett fizetniük. A szerencsi vasútállomás környékén is prostitúcióra használta a kislányt.

Az összesen mintegy öt alkalomból a vádlott 35 ezer forint jövedelemre tett szert, amelynek túlnyomó részét saját céljaira fordította.

2019. május elején a fiatalkorú a társával – és a vádirattal nem érintett harmadik férfival –, valamint a sértettel együtt Miskolcon, a villamoson utaztak azért, hogy koncert után visszamennek a gyermekvédelmi otthonba. Az utazást azonban megszakították, egy elhagyatott területre kísérték a sértettet, ahol a fiatalkorú ötlete alapján mindhárom férfi külön-külön, de együttes jelenlétben többször erőszakkal közösültek, illetőleg fajtalankodtak a sértettel. A lány folyamatosan próbálta elutasítani őket, megkísérelt védekezni, szabadulni tőlük, azonban ez minden esetben sikertelen volt, megakadályozták a menekülését.