Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pünkösd: több kocsival készül a MÁV a miskolci vonalon

MTI | 2024. 05. 15. | 08:38:44
A társaság közlése szerint érdemes előre megvenni a jegyeket.
Pünkösd: több kocsival készül a MÁV a miskolci vonalon
Sokan kelnek útra (Fotó: MÁV)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pünkösdkor várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is; a háromnapos ünnep miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul – közölte a MÁV-Volán-csoport május 15-én az MTI-vel.

Azt írták, hogy május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

Az utasforgalom szempontjából a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek – tették hozzá. A lehetőségekhez képest – a helyjegyek elővételi vásárlásától függően – a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest viszonylatú Tokaj, a Budapest-Nagykanizsa közötti Tópart, a Budapest-Keszthely viszonylatú Balaton, a Budapest-Békéscsaba közötti Békés, a Budapest-Cegléd-Szeged viszonylatú Napfény, a Budapest-Veszprém-Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony és Göcsej, valamint a Budapest és Pécs közötti Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság – sorolták.

További kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom ezt megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi – írták.
A háromnapos ünnep miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul: május 19-én, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, 20-án, pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 21-én, kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Pünkösdkor a munkaszüneti napi menetrend szerint járnak a HÉV-ek, bizonyos vonalakon pedig ritkábban közlekednek.