Hirdetés
Hirdetés

Putyin azt mondta, nem készül Európa megtámadására

| 2024. 02. 29. | 12:22:27
Moszkva kész tárgyalni Washingtonnal - közölte.
Putyin azt mondta, nem készül Európa megtámadására
Vlagyimir Putyin arról is beszélt, már harcban is bevetették és rendszerbe állították az orosz fegyveres erők a Cirkon tengeri indítású hiperszonikus csapásmérő komplexumot (Fotó: Russia Today)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Oroszország egy új globális pénzügyi architektúrát fog kiépíteni, a fejlett technológia alapján, politikai beavatkozástól mentesen - jelentette ki csütörtöki évértékelő beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az ígérte, hogy Oroszország hamarosan egyike lesz a világ négy legnagyobb gazdaságának. Úgy vélekedett, hogy egy erős, szuverén Oroszország nélkül nem alakulhat ki tartós világrend, a Nyugatnak pedig Oroszország helyett egy "hanyatló térre" van szüksége, ahol azt teheti, amit akar.

Putyin kijelentette, hogy Moszkva kész tárgyalni Washingtonnal a hadászati egyensúly kérdéseiről, de nem hagyja magát ezekbe belekényszeríteni.

Ostobaság az az állítás, miszerint Oroszország Európa megtámadására készülne

- jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök. Hozzátette: "szóba került annak lehetősége, hogy katonai NATO-kontingenseket vezényeljenek Ukrajnába, de emlékszünk azoknak a sorsára, akik valamikor már küldtek kontingenseket hazánk területeire, de most az esetleges intervenciósok számára sokkal tragikusabbak lesznek a következmények" - jelentette ki.

Elmondta egyebek között, hogy már harcban is bevetették és rendszerbe állították az orosz fegyveres erők a Cirkon tengeri indítású hiperszonikus csapásmérő komplexumot. Közölte, hogy a csapatok megkapták a Szarmat hadászati nukleáris rakétarendszert, és ennek közeljövőbeni "demonstrálását" ígérte.

Hirdetés
Hirdetés