Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rablás a borsodi éjszakában

ugyeszseg.hu | 2024. 05. 30. | 09:12:23
Börtönt kérnek Kazincbarcikán a férfira.
Rablás a borsodi éjszakában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette miatt, aki közös italozás után felajánlotta a sértettnek, hogy hazakíséri, azonban útközben földre lökte és nadrágzsebéből elvette a pénztárcáját.

A vádirat szerint a vádlott február elején az esti órákban lakóhelyén, egy borsodi kisvárosban összetalálkozott két férfi ismerősével. Majd egyikük lakására mentek, alkoholt fogyasztottak, és valamennyien leittasodtak. A sértett férfi a távozása előtt elővette a pénztárcáját, hogy ellenőrizze mennyi pénze maradt. A vádlott ezt kifigyelte és  meglátta, hogy a sértettnél 12 ezer forint készpénz van. Azért, hogy a pénzt megszerezze, felajánlotta, hogy hazakíséri a sértettet.

A hajnali órákban, amikor a sértett férfi utcájába érkeztek, a vádlott szemben állva a férfival, a mellkasánál fogva földre lökte, a ruházatát átkutatta, és a nadrágzsebéből elvette a sértett pénztárcáját, amiből kivette a 12 ezer forintot, majd a helyszínről távozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés