Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi a fővárosban

MTI | 2024. 02. 12. | 09:47:49
Nyomozás indult, mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott.
Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi a fővárosban
Azonnal megkezdték az újraélesztést, de már nem tudtak segíteni (Fotó: Illusztráció/rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi a II. kerületben, a hatósági boncolás megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság február 12-én. Azt írták, hogy a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az előző napi eset körülményeit.

A helyszínen felmerült a gyanú, hogy az elhunyt kábító hatású anyagot fogyasztott – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a rendőrséghez február 11-én délben érkezett bejelentés egy II. kerületi társasház lakójától arról, hogy szomszédja zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron. A járőrök kiérkezésekor a férfi mindkét kezében kést tartott, ezért felszólították, hogy dobja el azokat. A férfi csak a rendőrök többszöri felszólítására – amikor már a fegyverüket is elővették – dobta a földre a késeket. A járőrök a zavart férfit megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá.  

A 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, életjeleket nem mutatott, ezért a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egyidőben megérkeztek a mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette.

Tudatták azt is, hogy a BRFK nyomozást indított, mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott. A halálesettel összefüggésben soron kívüli, hatósági boncolást rendeltek el, amely megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.