Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerencsi szélhámost ítélt el a bíróság

| 2023. 01. 26. | 10:04:00
A vádlott valamennyi sértett kárát megtérítette.
Szerencsi szélhámost ítélt el a bíróság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Szerencsi Járásbíróság annak a helyi férfinak az ügyében, aki 2021 során különböző valótlan ürügyekkel igyekezett pénzhez jutni.

A vádlott az első esetben építési munkára szerződött egy megyaszói ingatlan vonatkozásában. A sértett asszony több részletben, közel négymillió forint előleget adott át neki. Munkavégzésre nem került sor, a sértettnek ráadásul a lakáskassza kamattal növelt összegét is vissza kellett fizetnie a pénzintézet felé.

A vádlott másik esetben egy gépkocsit adott el egy hölgynek, amely utóbb meghibásodott. A férfi felajánlotta, hogy eladja másnak az autót és a vételárat átadja részére. Az üzlet megvalósult, a férfi azonban ígéretét nem tartotta be, és a pénzzel sajátjaként rendelkezett.

Harmadik alkalommal javításra vett át egy gépkocsit, azonban azt tanácsolta a tulajdonosnak, hogy perelje be a céget, ahonnan azt vásárolta. Mindehhez ügyvédi és szakértői segítséget ajánlott fel, amelyhez pénzt is átvett. A tulajdonos azonban nem tudott az érintettekkel kapcsolatba lépni.

A vádlott negyedik alkalommal szintén egy autó eladásában működött közre, majd az átírás során derült fény arra, hogy a műszaki érvényesség időpontját kézírásával meghamisította.

A vádlott valamennyi sértett kárát megtérítette.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.