Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Támadott a Mezőkövesd, de a Ferencváros szerzett gólokat

borsodihir.hu | 2023. 12. 06. | 21:35:02
Jóiramú, olykor látványos focit hozó mérkőzésen kaptak ki a házigazdák.
Támadott a Mezőkövesd, de a Ferencváros szerzett gólokat
Küzdött a Mezőkövesd, de gólt nem tudott lőni (Fotó: Borsodihír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétközi fordulóban, december 6-án este játszotta le a Mezőkövesd Zsóry az OTP Bank Liga 4. fordulójának mérkőzését a Ferencváros ellen a mezőkövesdi stadionban. Akkor a fővárosi csapat nemzetközi szereplése miatt kérte a találkozó elhalasztását. A mostani meccs érdekessége, hogy néhány nappal korábban, december 3-án is az FTC ellen lépett pályára a Mezőkövesd, mégpedig a Groupama Arénában, ahol 0–0-ás döntetlen született. A találkozó előtt a hazai gárda a tabella tizedik, míg a vendégek a második pozícióját foglalták el, és ez nem változik, szülessen is bármilyen eredmény a meccsen. A Ferencvárost mintegy 250 drukker kísérte el a matyóvárásba.

A hazaiak szinte a félpályáig feltolt védelemmel fogadták a vendégek támadásait, a zöld-fehérek széleken igyekeztek megbontani a Zsóry-falat. A kövesdiek pedig mélységi indításokkal és szélről érkező beadásokkal igyekeztek megjátszani a csapat gólfelelősét, Drazicot. Öt perc puhatolózás után a Zsóry vette magához a kezdeményezést, percekig pattogott a labda a Ferencváros tizenhatosa körül, majd a kapujából messze kint álló Dibusz fölött próbáltak távolról szemfüles gólt szerezni. 

A Fradi kénytelen volt kontrázni, és a 12. percben egy villámgyorsan végig vitt támadás végén egy jobbról érkező beadás után a kaputól néhány méterre várakozó Zachariassen testéről a hálóba pattant a labdát (0–1).

A gól után elkezdett játszani a fővárosi csapat, ugyanakkor a hazaiak is hajtottak az egyenlítésért. Jóiramú, itt is, ott is kihagyott helyzetekkel színesített játékot láthatott a közönség, előbb enyhe zöld-fehér fölénnyel, majd kiegyenlített játékkal, utóbb pedig a kék-sárgáknál volt többet a labda és játszottak gólveszélyesebben. A félidő hajrája azonban már a Ferencvárosé volt. Tovább gyorsították a játékot, ezt a ritmust már nem tudta felvenni a Mezőkövesd. Volt szinte százszázalékos gólhelyzetük, de gól már nem esett a félidőben.

Szünet után a hazaiak kezdtek aktívabban, de gólszerzési lehetőségük a vendégeknek volt. egy indítás után Lisztes elvitte a labdát Piscitelli mellett is, jobbra kisodródott, onnan pedig már nem tudta a kapura irányítani a labdát. Továbbra is a kék-sárgák járatták a labdát, az FTC a kapujától távol védekezett, és a Kövesd hibájára várt. Az így megszerzett labdákkal azonban villámgyorsan az ellenfél kapujánál voltak, de a visszaérő hazaiak kivédekezték az akciókat. Persze a Zsórynak is volt helyzete, az 57. percben a jobbról érkezett beadást Drazic vágta 17 méterről a kapu mellé. Két perccel később pedig az emelése már a felső kapufán pattant meg. Mindez jelezte, a házigazdáknak bőven van mit keresni a Fradi ellen. Sőt a következő percekben a Mezőkövesd nyomása fokozódott, oldalhálót is lőttek, a beadásokra viszont nem volt érkező. 

Az FTC ismét kontrákra épített, amelyek nem voltak veszélytelenek, szerzett is egy lesgólt a csapat. A félidő közepétől a vendégek kezdtek dominálni, gyors támadásaik mind több gólveszélyt jelentettek. 

És a 72. percben, egy rövid VAR-vizsgálat után a spori érvényesnek ítélte Marquinhos gólját, amelyet szép egyéni akció végén lőtt 11 méterről a hazaiak hálójába (0–2).

A mérkőzés hátralévő részében hatalmasat küzdött a Mezőkövesd, folyamatosan támadt a szépítésért, de a Fradi sem adta fel, hajtott az újabb gólért. A 80. percben egy közeli lövés után Piscitelli bravúrjára is szükség volt. A 89. percben jobbról, 18 méterről lőtt szabadot a Zsóry, de Molnár lövését Dibusz a mezőnybe ütötte a labdát. A 4 perc ráadásban is a Kövesd kezdeményezett, gólt azonban nem szerzett.

Mesterszemmel:

Dejan Stankovic (Ferencváros): Nem presszingeltünk úgy, mint a hétvégi mérkőzésen, többet építettünk a védekezésre és az ebből indított támadásokra. Gratulálok minden játékosomnak a teljesítményéért.

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Ez egy jó mérkőzés volt, értékes meccset játszottunk, és megint csak az egyik legjobb formánkat mutattuk a szezonban. Ki-ki meccset játszottunk a Ferencvárossal, amiből nem mi jöttünk ki jól a helyzetek kihagyása miatt. Ezt a most mutatott játékunkat ha meg tudjuk fűszerezni azzal, hogy a végén eredményesek vagyunk, akkor bizakodóak lehetünk a jövőt illetően.

Az állás:
1.PAKSI FC15942291631
2.FERENCVÁROSI TC15933371630
3.FEHÉRVÁR FC15735312424
4.DVSC15735231924
5.PUSKÁS AKADÉMIA FC15663242024
6.MTK BUDAPEST15636162421
7.KECSKEMÉTI TE15627242520
8.DVTK15627212420
9.ÚJPEST FC15627233020
10.MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC15429172414
11.ZTE FC15429203214
12.KISVÁRDA MASTER GOOD153210142511
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
Elkezdődött a párizsi olimpia: hajó szállította a magyarokat
206 nemzet csaknem 11 ezer versenyzője verseng egymással.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés