Hirdetés

Hálapénz: újabb magyar orvos kezén kattant a bilincs

| 2023. 11. 23. | 10:50:33
A megalapozott gyanú szerint a 60 éves főorvos és az 59 éves asszisztens többször fogadott el hálapénzt.
Hálapénz: újabb magyar orvos kezén kattant a bilincs
Előzetesbe kerülhetnek (Fotó: Illusztráció, Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tetten értek a nyomozók egy főorvost és egy asszisztenst, akik a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért rendszeresen készpénzt fogadtak el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a rendőrök üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást egy nyíregyházi főorvos és egy nyíregyházi asszisztens ellen.

A nyomozók az egészségügyi dolgozókat kedden a munkahelyükön tetten érték, majd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították és kihallgatták őket.

A megalapozott gyanú szerint a 60 éves főorvos és az 59 éves asszisztens többször fogadott el betegektől, illetve azok hozzátartozóitól hálapénzt a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el.

A jogszabály által tiltott pénzügyi juttatások elfogadásával a főorvos és az asszisztens rendszeres jövedelemre tett szert - közölték.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a főorvost és az asszisztenst a gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.  Megjegyezték, hogy a nyomozás folytatódik és várható, hogy a "vesztegető oldalon állók jelenlegi létszáma bővülni fog".