Hirdetés
Hirdetés

Tizenkét alkalommal lopott egy nő; most megpihenhet

birosag.hu | 2024. 03. 18. | 12:14:42
Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság.
Tizenkét alkalommal lopott egy nő; most megpihenhet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a női vádlottnak az ügyében, aki 2022 nyarán összesen tizenkét alkalommal követett el lopást.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a terhelt egyes esetekben őrizetlenül hagyott táskákból emelte el a sértettek pénztárcáit, máskor pedig pénzkazettából, kasszából vett el készpénzt. Egyik alkalommal egy miskolci hotel éttermében vette magához a lengyel állampolgárságú sértett tárcáját az abban lévő 900 euróval, de történt olyan is, hogy barkácsáruházból vagy egyházi épület irodahelyiségéből távozott a jogellenesen megszerzett 70 ezer, máskor 150 ezer forinttal.

A bíróság ezen ügyhöz egyesítette a vádlott másik büntetőügyét is, mely szerint 2023 nyarán összesen 14 további alkalommal követett el besurranásos módszerrel lopásokat – óvodából, üzletekből, vendégházakból vitt el jogtalanul mobiltelefonokat, készpénzt, okosórát, parfümöt.

A bíróság a vádlottat többrendbeli lopás bűntette és lopás vétsége, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt 3 év 8 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, a kár részbeni megtérülését, azt, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, valamint az időmúlást. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt a nagyszámú halmazat, a nő büntetett előélete és a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbeztek.

Hirdetés
Hirdetés