Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több ezer doboz cigaretta egy borsodi ház falában

borsodihir.hu | 2024. 04. 22. | 08:09:10
Mayát, a keresőkutyát nem sikerült átverni.
Több ezer doboz cigaretta egy borsodi ház falában
A fal mögött rejtette el a cigarettát (Fotó: NAV)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy utcai üzletelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyors reakció közel hatmillió forint értékű illegális cigarettalefoglalást eredményezett.

A pénzügyőrök éppen a szolgálatuk végéhez közeledtek, amikor két – az utcán üzletelő – férfi ténykedésére figyeltek fel, amint pénz és cigaretta gazdát cserél.  A vásárló azonnal elismerte, hogy 10 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vett az eladó autójából.

A 68 éves „cigarettakereskedőt” hazáig kísérték a pénzügyőrök, aki tagadta, hogy otthonában jövedéki terméket tartana. A Bevetési Igazgatóság cigarettakereső kutyájának szimatát mégsem tudta becsapni. Maya rögtön megtalálta a falakba vésett rejtekhelyet, ahonnan több ezer doboz illegális cigaretta került elő.

A pénzügyőrök közel hatmillió forint értékben foglaltak le, 2 687 doboz zárjegy nélküli cigarettát. Az ellenőrzést egy bírsággal megúszta a vásárló, de az eladónak jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell és többmilliós bírságra is számíthatnak.