Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 130 millióból még élhetőbbé teszik Göncöt

Borsodihír | 2024. 07. 03. | 16:59:01
A beruházás érinti 4 gyalogos híd rekonstrukcióját is.
Több mint 130 millióból még élhetőbbé teszik Göncöt
A fejlesztési terület öt helyszínre tagolódik, melyből négy a Gönci-patak partjára felfűződő zöld sáv és park (Fotó: Google)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat tulajdonában lévő közterületek, fasorok, parkok átfogó megújítását tűzte ki célul az önkormányzat, mely biztosítja a rendszerben való gondolkodást és az egységes stílust.

A fejlesztéseket öt helyszínen valósítják meg:

  • a gesztenyefasoron két rossz állapotú fát kell eltávolítani, helyükre 3 piros virágú vadgesztenyefát telepítenek. A Huszita-ház pavilonját a telken belülre helyezik, a pavilon helyén pedig padok, hulladékgyűjtők és információs tábla elhelyezésére alkalmas, térkővel burkolt felületet alakítanak ki.
  • a Gönci-patak partján a beton műtárgyakat és burkolatokat, valamint a teljes parkberendezést eltávolítják, továbbá a meglévő növények közül a tujákat és a korán öregedő nyírfákat kivágják. A területre lombos fákat, cserjéket, évelő növényeket telepítenek, valamint térkőburkolatot is leraknak.
  • a Gönci-patak partján „zöld sávot” hoznak létre, azaz a patak mindkét oldalán fasort telepítenek, továbbá padokat, hulladékgyűjtőket.
  • a csorgó körül a buszmegálló-pavilon áthelyezését követően fák, növények, padok telepítésével egy teret alakítanak ki.
  • a pincesor melletti parkban az indokolatlanul nagyra méretezett és rossz állapotú beton burkolatokat és falakat elbontják, és megnyitják a teret a Nagy utca és a pincesor „völgye” felé.

A beruházás érinti a területen lévő 4 gyalogos híd rekonstrukcióját is, valamint egy kültéri rendezvények megtartására alkalmas színpad kialakítása is a tervekben szerepel.

A munkát a szerencsi székhelyű Révisz Kft. végzi nettó 133,1 millió forintért. A vállalkozási szerződést június 26-án írták alá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés