Hirdetés
Hirdetés

Tordai hiányolja Orbán Viktor bocsánatkérését

MTI | 2024. 02. 27. | 11:26:50
Szerinte a Fidesz nagyon jól ismeri V. Jánost, a bicskei pedofil igazgatót.
Tordai hiányolja Orbán Viktor bocsánatkérését
Tordai Bence (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyermekvédelemről, a kegyelmi ügyről és a kormányzati politikáról is szó volt február 27-én napirend előtt az Országgyűlésben. Tordai Bence (Párbeszéd) szerint a miniszterelnök továbbra sem vállalja azért a felelősséget, amit a kormány tesz, és azért sem, milyen állapotban van a gyermekvédelmi rendszer. Hiányolta Orbán Viktor bocsánatkérését. Szerinte a Fidesz nagyon jól ismeri V. Jánost, a "bicskei pedofil igazgatót", Orbán Viktor ugyanis 2002-ben mellette kampányolt. Ha valaki tudhatta róla, hogy súlyos aberrációja van, az éppen a kormánypártok – vélekedett.

Kitért arra is, hogy több pedofil bűnöző is megszökött a bűnügyi felügyeletből, egyikük azért, mert betelt az a szerver, amely fogadja a nyomkövető adatait.

Szánalmas, hogy az ellenzéket próbálják támadni, mintha egy tüntetésen egy füstgyertya eldobása összehasonlítható lenne a bicskei üggyel – mondta a momentumos Fekete-Győr András ügyére utalva. Úgy értékelte, hogy "online pedofil bűnözést folytatnak a médiájukban", mivel a napokban az Origo egy 14 éves lányt állított példaként a fiataloknak, aki otthagyta az iskolát, és abból lett milliárdos, hogy szexuális tartalmakat tölt fel az internetre.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára reménytelen magyarázkodásnak ítélte a képviselő felszólalását. Szerinte politikai vakság, hogy csak akkor üldöznek egy pedofilt, amikor nem liberális fenntartású intézményben garázdálkodik. Hogy lehet az, hogy ennek az embernek 20 évig, Demszky Gábor főpolgármestersége alatt folyamatosan meghosszabbították a kinevezését? – kérdezte. Jelezte, amint állami fenntartásba került az intézmény, három éven belül kibukott az ügy. Különbséget látott a liberálisok és a kormány büntetőpolitikája között. Kifejtette, amíg az ellenzéki pártok büntetőpolitikája valósult meg, addig sok száz pedofil mászkálhatott az utcákon, amikor viszont hatályba lépett az új büntető törvénykönyv, akkor elkezdett nőni a börtönbe kerülők száma.

Fekete-Győr András és Varju László (DK) ügyeire utalva azt mondta, a baloldalon semminek nincs következménye.

Hirdetés
Hirdetés