Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Túramotorosok találtak rá az összevert nőre Vizsoly és Novajidrány között

birosag.hu | 2024. 05. 10. | 10:51:46
Letartóztatta a bíróság a támadót.
Túramotorosok találtak rá az összevert nőre Vizsoly és Novajidrány között
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki értékeinek megszerzése érdekében súlyosan bántalmazott egy nőt.

A nyomozás eddigi adatai szerint május 4-én 17 óra körüli időben a gyanúsított a Vizsoly és Novajidrány közötti közút melletti bokros területen tettleg bántalmazta a sértettet, abból a célból, hogy eltulajdonítsa a táskáját a benne lévő készpénzzel és mobiltelefonjával együtt. A sértettre, aki a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, magatehetetlen állapotban egy több főből álló túramotoros társaság talált rá.

Az elkövető szándéka kiterjedhetett a sértett életének kioltására is.  

A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény miatt várható büntetés mértékére tekintettel, amely akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak a gyanúsított személyi körülményei. Tartani kell továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával vagy bizonyítási eszközök eltüntetésével a bizonyítást veszélyeztetné, valamint előéletére tekintettel a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezek alapján a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzés végleges.