Hirdetés
Hirdetés

Új szelek az ágyak körül: a boxspring

| 2022. 10. 12. | 13:20:00
XXX
Új szelek az ágyak körül: a boxspring
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életünk egyharmadát átalusszuk. Nem mindenkinek azonos az alvásigénye, életkor és egyéni jellemzők is befolyásolják, de az biztos, hogy nagyon is lényeges az, hogy ezt a rengeteg időt milyen körülmények között töltjük el.

Szinte már közhelynek számít az a mondás, hogy egy jó nap egy jó ágyban kezdődik. Ugyanis az elegendő és pihentető alvás a kiváló teljesítmény alapfeltétele. Éppen ezért magát az alvásra szolgáló részt a lakásban és magát az ágyat is érdemes nagyon körültekintően berendezni, illetve kiválasztani.

Stabilitás, kényelem és kitűnő higiénia

A DODO boxspring ágyak kollekciójában a tökéletes pihenéshez rengeteg minőségi és elegáns modell közül válogathatsz. Ezek a termékek napjainkban a legkifinomultabb és legkényelmesebb ágytípusok közé tartoznak. Egyedi szerkezeti kialakításuknak köszönhetően nem csupán kiváló stabilitást és extra kényelmet biztosítanak, hanem garanciát jelentenek a minőségi és pihentető alvás feltételeinek megteremtésére is.

A matrac rugós belső szerkezete miatt higiéniai szempontból is egyediek ezek az ágyak, hiszen az izzadság és a por nem kerül mélyen a matrac belsejébe. Sokkal könnyebb emiatt kitisztítani is.

Egyedi szerkezeti felépítés

Egy ágytól leginkább azt várják el, hogy kényelmes legyen, harmonikusan simuljon bele az adott térbe, és legyen elég stabil. Nos, a boxing ágyak maximális pontszámot érnének el, ha versenyre kerülne sor a különböző ágymodellek között.

Maga a szerkezet különbözik a megszokott, hagyományos ágyak szerkezetétől: három részből áll. Legalul a szövettel beborított rugós ágytest található. Ezt nevezik boxnak. Ez viseli az ágyra nehezedő teher legnagyobb részét. Kapható belőlük elektromosan vezérelhető változat is. Középen található a magas extra táskarugóval ellátott matrac. Ezeket több zónára is lehet osztani. Ezeken igazán nagyszerű a nyomáselosztás, és a fekvőfelület így nagyon egyenletes. Elérhetők már habszivacs, gélhab, hideghab, memory és latex matracokkal szerelt modellek is. 

Végül az extra puha topper, azaz a fedőmatrac teszi tökéletessé a kényelmet, valamint gondoskodik az ágy szennyeződések elleni védelméről. Könnyen szellőztethető és a huzata kimosható. A lábak pedig a szett fontos elemei, elősegítik az optimális szellőzést az ágy és a padló között.

Britanniából indult el hódító útjára

Ezeket a rendkívül stabil és masszív, valamint nagyon hosszú élettartammal bíró, egyre népszerűbb fekvőalkalmatosságokat a brit Vispring manufaktúrának köszönhetjük. Angliából indult el ez az ágyfajta hódító útjára, hogy a XIX. század végétől a skandináv vidékeken és a Benelux országokon keresztül végre Európa keleti felébe is megérkezzen.

Ma már szerencsére nem csak az arisztokrácia kiváltsága, hogy minőségi és pihentető alvást garantáló boxing ágy álljon a hálószobában, amelyben luxus szinten lehet minden egyes éjjel pihenni és feltöltődni a következő nap kihívásaira.

Hirdetés
Hirdetés