Hirdetés

Unokázós csalás Mezőkövesden: már a futárnál volt a pénz

| 2022. 10. 04. | 15:36:00
A bűnözők Sátoraljaújhelyen is próbálkoztak nemrég.
Unokázós csalás Mezőkövesden: már a futárnál volt a pénz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben. A gyanúsítottak október 3-án a kora délutáni órákban felhívtak egy mezőkövesdi idős nőt, akit azzal a legendával rémísztettek meg, hogy fiát letartóztatták, szabadulásához pénz kell, de sürgősen. A sértett több mint kétmillió forint értékben összekészített pénzt és ékszereket. A dobozt a feltételezett elkövetők által megbízott futár vitte külföldre. Időközben a nő fia hazaérkezett, majd amikor értesült a történtekről, értesítette a rendőrséget.

A nyomozók a gyors adatgyűjtés eredményeként beazonosították a futárt, aki visszaszolgáltatta az értékeket, így a kár megtérült.

Egy másik esetben szintén egy idős nőt találtak meg a csalók. Már az adatait diktálta a sértett, amikor hozzátartozója felfigyelt a különös hívásra, majd helyretette a csalárd hívókat. A hatóság ez esetben csalás kísérlet gyanúja miatt indított eljárást, egyelőre szintén ismeretlen elkövetőkkel szemben.

A rendőrségi tapasztalatok szerint az utóbbi időszakban több unokázós csaló is próbálkozott például Mezőkövesden vagy éppen Sátoraljaújhelyen. Ezen esetek során a csalók egyszer sem jártak sikerrel, mert a hívott fél minden esetben gyanút fogott, és megszüntette a hívást.  

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az érintetteket, hogy figyelmeztessék hozzátartozóikat, nehogy bűncselekmény áldozatává váljanak!

Hirdetés