Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Utazzon a középkorba Miskolcon

| 2021. 09. 20. | 19:25:00
Színes programok a turizmus világnapja alkalmából
Utazzon a középkorba Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különleges városnéző séták, élményfürdő szárazlábbal, túra a Szeleta-barlangban szakvezetéssel, ajándékok, kedvezmények – számos programmal és érdekességgel várják az érdeklődőket Miskolc attrakciói a turizmus világnapja alkalmából három napon keresztül.

1980 óta szeptember 27-én ünnepeljük a turizmus világnapját. Idén Miskolc TDM szervezete, a MIDMAR Kft. felhívására több attrakció és programgazda is egyedi módon készül a világnap megünneplésére. A változatos programok már a világnap előtti hétvégén megkezdődnek és több városrészt is érintenek.

Szárazlábas túrák az Ellipsumban

A Miskolci Fürdők Kft. több alkalommal indít szárazlábas túrákat a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdőben szeptember 25. és 27. között, illetve a 3 nap során 30 %-os kedvezményt biztosít az időkorlát nélküli belépőkre.

A Bükki Nemzeti Park szeptember 25-én a lillafüredi függőkerttől elindulva szakvezetéses túrát tart az ősembernek is otthont adó Szeleta-barlangig. Szeptember 27-én a Szent István-barlangban lehet egy denevérlessel egybekötött túrán részt venni.

Ajándék a MÁV-tól 

A Miskolci Kulturális Központ szervezésében szeptember 26-án a Diósgyőri vár melletti Lovagi tornák terére várják az érdeklődőket, ahol az Utazás a középkorból a jövőbe programon belül a velencei békekötést bemutató előadást tekinthetik meg.

A MÁV START Zrt. belvárosi menetjegyirodájában szeptember 27-én minden menetjegy és bérletvásárlás mellé diákigazolvány- vagy bérlettokot adnak ajándékba.

A Tourinform Miskolc iroda a Miskolci Egyetemmel együttműködve szeptember 25-én garantált sétát tart az Egyetemvárosban, valamint szeptember 27-én egy ingyenes „Helytörténeti kardiosétára” várja az érdeklődőket, ahol a belvárosi Avas-hegy rejtelmeivel ismerkedhetnek meg. Akik szeptember 27-ig sétajegyet vesznek, tourinformos ajándékot kapnak ajándékba.