Hirdetés

Vádemelés: drótkötelet feszített ki egy ózdi utcában

| 2023. 05. 24. | 12:33:00
Azért készítette el az útakadályt, mert korábban a gyermekét majdnem elsodorta egy autó.
Vádemelés: drótkötelet feszített ki egy ózdi utcában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 37 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság vétsége miatt. A vádirat szerint a vádlott 2022 május elején, a délutáni órákban Ózdon, a lakókörnyezeteként szolgáló utcában az úttest felett keresztben kifeszített egy drótkötelet. Annak egyik végét egy villanyoszlophoz erősítette, míg a másik végét az úttest túloldalán a kezében tartotta.

A vádlott azért készítette el az útakadályt, mert korábban az utcában a gyermekét majdnem elsodorta egy autó.

A cselekmény következtében az utcában mindkét irányából több jármű torlódott fel. A vádlott azt kiabálta, hogy itt senki sem fog járkálni, nem fognak továbbmenni. Egy idő után a férfi leengedte a drótkötelet, és a járművek között szaladgálni, valamint kiabálni kezdett. Eközben több autó tetejét, szélvédőjét, karosszériáját rángatta, megütötte.

Az egyik személygépkocsit vezető férfi kiszállt és felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba a cselekményét. Erre a vádlott ökölbe szorított kézzel támadólag hozzálépett, de a férfi védekezésül tenyérrel, közepes erővel tarkón ütötte, amitől az elkövető négykézláb a földre esett. A férfi visszaült az autóba, a vádlott viszont belekapaszkodott a résnyire lehúzott ajtóüvegbe, és addig feszítette, amíg kitörte a helyéről. A vádlott cselekményének a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget.

Hirdetés