Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés: féltékenységből szúrt a miskolci fiatal

| 2022. 10. 03. | 10:54:00
Az eset egy taxiállomáson történt.
Vádemelés: féltékenységből szúrt a miskolci fiatal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ellen a 21 éves férfi ellen, aki megszúrt egy férfit az egyik miskolci taxiállomáson – olvasható az ugyeszseg.hu-n. A vádirat szerint 2021 novemberében az egyik este egy baráti társaság az egyik taxiállomás felé indult, mert Felsőzsolcára akartak utazni.

A társaság tagjai voltak a sértett férfi, egy férfirokona, és egy nő. Útközben találkoztak a vádlottal, akivel a helyszínen tartózkodott a sértettel, valamint a vádlottal is korábban érzelmi viszonyt folytató nő és még egy férfi.

A vádlott a korábbi párkapcsolat miatt haragudott a sértettre. A társaság szétvált, a sértett és a vele lévő két nő és két férfi taxiba akartak szállni. Amikor beültek, megjelent az egyik férfi élettársa, kezében egy 18 centiméter hosszú konyhakéssel, és azt kiabálta a taxisofőrnek, hogy ne vigye őket sehová, mert nincs pénzük.

Ekkor az autóból kiszállt a férfi, és az élettársát átkergette az út másik oldalára, mire az elkövető odament a nőhöz, és egy erőteljes mozdulattal kivette a kezéből a kést, és visszaindult a gépjárműnél tartózkodók irányába.

A sértett férfi ekkor odalépett hozzá, megpróbálta megnyugtatni, azonban a vádlott ököllel kétszer a fején és a mellkasán megütötte, majd a késsel mellkason szúrta. A sértett védekezett, igyekezett kivédeni az ütéseket, és a dulakodás közben földre vitte a vádlottat, mozgásképtelenné tette, majd szólt neki, hogy dobja el a kést.

A vádlott ezután felállt, valóban eldobta a kést, és azonnal elszaladt. A férfi ekkor vette észre, hogy véres a ruházata és szúrás érte. A sértettet ért szúrt sérülés közvetett életveszélyes állapotot eredményezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű többszörös és különös visszaeső, más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.