Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés: nyílt utcán rabolt a miskolci nő

| 2023. 05. 23. | 11:28:00
Börtönt kér rá az ügyész.
Vádemelés: nyílt utcán rabolt a miskolci nő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves nő ellen rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt.

 A vádlott 2022. november 1-jén a reggeli órákban, Miskolc belvárosában követni kezdett egy gyalogosan közlekedő nőt. Amikor utolérte, azzal a szándékkal, hogy tőle értékeket szerezzen meg, hátulról hátizsákjánál fogva megrántotta.

A nő a földre esett, de sikerült felállnia és nem engedte el a táskát, amit a vádlott tovább rángatott addig, amíg elszakadt a pántja. A vádlotthoz került táskát a dulakodás során a sértettnek sikerült kikapni a kezéből. Ekkor az elkövető arra szólította fel, hogy adjon neki 10 000 forintot ételre, majd a segítségért kiabáló nőt a vádlott a mellkasánál fogva a falhoz lökte. A táskát így újra megszerezve a vádlott a helyszínről elszaladt.

A hátizsákban volt a sértett több személyes okmánya, egy pénztárcában 12 000 forint, valamint a táskában még elrejtve további 140 000 forint készpénz.

Az elkövető a cselekmény helyszínétől távolabb a táska tartalmát átnézte, a számára értéktelen dolgokat eldobálta. A nyomozás során tőle lefoglalásra került közel 120 000 forint készpénz, melyet a sértett részére visszaadtak.

A sértett 8 napon belül gyógyuló horzsolt sérülést szenvedett el.