Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Változások az MVK menetrendjében

| 2022. 08. 29. | 16:28:00
Az iskolakezdéshez igazodtak.
Változások az MVK menetrendjében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 1-jétől új menetrend lép életbe az MVK-nál, amely az iskolakezdéshez fog igazodni – tudatta az mvkzrt.hu. Közölték, figyelembe véve az oktatási időszakkal megnövekvő utasforgalmat, valamint a tavaszi időszakban érvényes tanulmányi időszaki menetrendek tapasztalatait, az őszi menetrendben a szolgáltatási színvonalat javító módosításokat vezetnek be. 

Többlet-autóbuszjáratok közlekednek az iskolakezdéssel összhangban az 1/1B-s, 3/3A-s, 6-os,7-es, 14-es, 16-os, 19-es, 20-as, 29-es, 32-es, 34-es, 35-ös autóbuszvonalakon, újra közlekednek a 22-es autóbuszok.
A 35É-s viszonylat útvonala módosul, az autóbuszok a továbbiakban a Szondi György utca felé közlekedve ezentúl nem a Vörösmarty Mihály utca és a Centrum megállóhelyeket, hanem a Villanyrendőr, a Hősök tere és a Petőfi tér megállóhelyeket fogják érinteni.

A villamosok munkanapokon egész nap, hétvégén pedig este sűrűbben közlekednek majd. A tanítási időszaki munkanapokon a csúcsidőszakokban 3-4 percenként, míg délelőtt 7-8 percenként érkezik villamos a Tiszai pályaudvar és az Újgyőri főtér közötti megállókba, este pedig minden nap a jelenlegi 20 helyett 15 percenként indulnak az 1-es villamosok a Tiszai pályaudvartól és Felső-Majláthról is.

A tanítási időszaki munkanapokon a Tiszai pályaudvar és az Újgyőri főtér között 19 többletforduló, az Újgyőri főtér és a Diósgyőri Gimnázium között 10 többlet forduló, a Diósgyőri Gimnázium és Felső-Majláth között pedig 24 többletforduló áll majd az utasok rendelkezésére, valamint munkaszüneti napokon is növekszik a villamosjáratok száma.

21 óra után és kora hajnalban a Villanyrendőr megállóhelyen csatlakozások biztosítják az autóbuszokról az átszállást a villamosokra és fordítva, a villamosokról az autóbuszokra is. A csatlakozó járatok a meghirdetett időpontban indulnak tovább a Villanyrendőrtől.

A Tiszai pályaudvar végállomásról induló járatok menetrendjét úgy alakították ki, hogy hajnalban és éjszaka minden induló és érkező vonathoz, napközben pedig az InterCity-vonatokhoz csatlakozzanak.