Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vascsővel támadt áldozataira a miskolci őrült

| 2023. 06. 09. | 13:20:00
Egy mobiltelefont és egy kerékpárt lopott el a sértettektől.
Vascsővel támadt áldozataira a miskolci őrült
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vascsővel támadt áldozataira Miskolcon az a férfi, akit a rendőrök azonosítottak, majd elfogtak - közölte a police.hu.

Felfegyverkezve elkövetett rablás és életveszélyt okozó testi sértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 28 éves miskolci férfival szemben. A gyanúsított 2023. május 30-án 18 óra körül Miskolcon, egy Bodó-tetői portára behatolt, majd ott egy vascsővel bántalmazott egy férfit és egy nőt, akik a támadás következtében súlyosan megsérültek. A rabló egy mobiltelefont és egy kerékpárt tulajdonított el a sértettektől, majd elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a rendőrök a beszerzett adatok és információk alapján egy szervezett akció keretében 2023. június 7-én azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Az akcióban a főkapitányság, a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói és a „Bükk” Mélységi Közterületi és Támogató Alosztály munkatársai vettek részt.  

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a támadót őrizetbe vette, és gyanúsítotti kihallgatása után előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására is.