Hirdetés

Veres Pál: „egyértelművé vált, hogy nem kapunk segítséget”

| 2022. 10. 08. | 15:07:00
Miskolc polgármestere ismét egyeztet a turisztikai vállalkozásokkal.
Veres Pál: „egyértelművé vált, hogy nem kapunk segítséget”
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Válsághelyzetben nem lehet késlekedni! – jelentette ki október 8-i Facebook-posztjában Veres Pál. A polgármester tudatta, éppen ezért kezdtek azonnal egyeztetéseket a miskolci turisztikai vállalkozásokkal, mikor világossá vált, hogy az elszabaduló rezsiár mit jelent a koronavírus miatt amúgy is kivéreztetett ágazatnak.

– Aztán múlt hét pénteken a kormányzat egyetlen éjszaka alatt tízszeresére emelte a távfűtés díját az önkormányzatok számára. Egész hétvégén azon dolgoztunk, hogy megoldást találjunk erre is, de hétfőre világossá vált, hogy a lehetetlent mi sem tudjuk megcselekedni. Ahogyan más magyar városok sem – folytatta, hozzátéve,

hét elején személyesen ment el a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójához, hogy tudassa, mit jelent a barlangfürdő és az Ellipsum bezárása a helyi szállásadóknak, vendéglátósoknak és a turizmusban dolgozóknak.

– Egyértelművé vált, hogy nem kapunk segítséget. Hogy ezt a helyzetet is nekünk, magunknak kell megoldanunk. Hogy megint csak magunkra számíthatunk. Ezért vettem fel a kapcsolatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetőjével, Bihall Tamással, és ezért hívjuk újabb egyeztetésre a turisztikai vállalkozásokat, ezúttal a Városházára. Mert látszik, hogy most is nekünk magunknak, együtt kell megoldást találni az újabb és újabb kihívásokra – zárta gondolatait.