Hirdetés

Vízóra-leolvasónak mondta magát az időseket kifosztó borsodi nő

Borsodihír | 2023. 11. 30. | 14:28:20
Csak részben ismerte be tettét.
Vízóra-leolvasónak mondta magát az időseket kifosztó borsodi nő
Trükkel jutott be a lakásokba (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint Miskolcon hat idős sértett ingatlanából vett magához készpénzt és értéktárgyakat. 
A vádlott – magát vízóra-leolvasónak vagy egy másik esetben távhőszolgáltató munkatársának kiadva – 2022. július 29-én négy belvárosi lakásba is bejutott, ahol az idős lakók figyelmét elterelve eltette azok pénztárcáját a bennük lévő pénzzel, míg egy másik esetben a nagyszoba foteljában lévő sálak tetszettek meg neki, továbbá a vitrinből 100 ezer forintot is zsebre tett.

A nő augusztus 12-én is folytatta a kifosztási cselekmények sorát, ekkor a 75 éves sértettel azt hitette el, hogy számlafizetési tartozása van, melyet nála rendezhet.

Míg az asszony pénzváltási szándékkal a szomszéd lakásba csengetett, a terhelt a nappaliban lévő cipős dobozban tárolt 200 ezer forint készpénzt eltette. Ugyanezen ürüggyel aznap 3 ezer forintot is megszerzett egy másik sértettől.

A bíróság a vádlottat kifosztás bűntettében, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, csalás és okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek és 3 év 8 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során azt, hogy a vádlott nagyobb részben beismerte a bűncselekmények elkövetését, megbánta tettét és szándékában áll az okozott károk megtérítése. Súlyosító körülményként vette ugyanakkor figyelembe a többszörös halmazatot és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát.

A november 30-i ítélet nem jogerős.