Ez egy édes hír.
Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idei újításként nemcsak az éttermeket, hanem a cukrászdákat is listázta - írja a mindmegette.hu.
Az étteremkalauz munkatársai és a szerkesztőség egy-két tagja is tesztelt, továbbá két nemzetközi szaktekintély is, az idei zsűrielnök Enrico Cerea és a tavalyi elnök Giancarlo Perbellini is, mindketten 3-4 generációs családi TOP cukrászdákat üzemeltetnek Olaszországban.
Azokat a intézményeket tesztelték, amelyek megfelelnek a cukrászda fogalmának: ahol a vendégek desszerteket, tortákat, süteményeket, aprósüteményeket, fagylaltokat, parfékat, kávéféleségeket és üdítő, frissítő italokat tudnak fogyasztani és igényük szerint azt onnan elvinni.
És akkor a 10 legjobb:
A győztes, vagyis a Nespresso-Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj nyertese 2018-ban a Mihályi Patisserie, az idén márciusban 10. születésnapját ünneplő, egykor Desszert Szalon néven futó váci cukrászműhely.
A többi kilenc között nem állított fel rangsort a zsűri, ezek nevét abc-rendben közölték:
Auguszt Cukrászda (Fény utca) – Budapest
Bergmann Cukrászda – Balatonfüred
Desszert.Neked – Budapest
Desszertem – Miskolc
Dolcissima – Budapest
Gerbeaud – Budapest
Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron
Solier - Gödöllő
Százéves Cukrászda – Gyula