Ide süss! Fekete-erdő pohárdesszert

2015.05.04. 18:26

Ide süss! Fekete-erdő pohárdesszert

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Ahogy melegszik az idő, egyre kevesebb időt töltünk a konyhában. De ekkor sem kell lemondani a kedvenc ízeinkről, csak egy kis recept reformálásra van szükség. Mutatós, egyszerű, finom pohárdesszert.

Fekete-erdő pohárdesszert egyszerűen, gyorsan és cukormentesen

Hozzávalók:
15 dkg cukormentes, kakaós keksz (ha maradt piskótánk az is megfelelő)
4 dl, cukormentes, min. 30 %-os tejszín
2x1 teáskanál négyszeres erősségű édesítő
5 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé
meggybefőtt (lehetőleg cukormentes, ha ez nincs, cukormentes meggylekvár)

Elkészítés:  A csokit gőz fölött megolvasztjuk (akit nem zavar, mikróban is olvaszthatja), langyosra hűtjük. A tejszín felét az édesítő felével felverjük habnak. A tejszín másik felét elkezdjük habbá verni az édesítővel, majd közben belecsorgatjuk a felolvasztott csokit. A szervírozó pohár aljába apró darabokra tört kekszet teszünk. Erre egy réteg tejszínhab kerül, rászórunk néhány szem meggyet, erre a csokis tejszínhabot. Addig rétegezzük, míg a pohár tetejére érünk. Az utolsó réteg a tejszínhab legyen, amit megszórunk egy kis kekszmorzsával és bármilyen piros színű gyümölccsel díszíthetjük.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés