Ide süss! Hamis marcipánbonbon

2015.08.24. 19:25

Ide süss! Hamis marcipánbonbon

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Megkockáztatom, hogy finomabb, mint az eredeti. Extragyorsan fogy, előrelátók kezdjék dupla adaggal!

Hamis marcipánbonbon

Hozzávalók
7,5 dkg zabkorpa
12,5 dkg csökkentett szénhidráttartalmú keksz
3 dkg porrá őrölt xilit
15 evőkanál tej
4,2 dkg szobahőmérsékletű kókuszzsír vagy vaj
1 teáskanál keserűmandula-aroma vagy 1-2 szem darált keserűmandula
10 dkg étcsokoládé (60-70% kakaótartalmú)

Elkészítés: A kekszet ledaráljuk. A tejet felforraljuk, majd a zabkorpára öntjük. Beletesszük a kókuszzsírt (vagy vajat), a kekszet, a xilitport, a keserűmandulát. Az egészet jól összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a masszából golyókat formázunk. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, nejlonzacskóba töltjük, és ennek a csücskét levágva a golyókra csurgatjuk, vagy megmártjuk az egész golyókat. A kész desszertet fél órára hűtőbe tesszük. Őrölt mandulán tálaljuk.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés