Hirdetés

Végre tavaszi idő jön!

idokep.hu

2018.03.09. 16:00

Végre tavaszi idő jön!
Képünk illusztráció (pixabay.com)

Búcsút inthetünk a fagyoskodásnak.

Hirdetés

Többfelé szeles, de kellemes hőmérsékletű tavaszi hétvége vár ránk, vasárnap délnyugaton 20 fok is lehet. Hétfőn jöhetnek az első zivatarok is.

Az igazi kora tavasz jegyében fog telni a hétvége, a déli-délnyugati áramlásnak köszönhetően enyhe időben lesz részünk.

Szombat reggel helyenként még előfordulhat gyenge fagy, majd vasárnaptól megszűnnek az éjszakai fagyok, a hétfőre virradó hajnal például kimondottan enyhe lesz, akkor nem egy helyen csak 10 fok köré csökken a hőmérséklet reggelre. Szombaton napközben legfeljebb északkeleten fordulhat elő kisebb eső, máshol változóan-erősen felhős lesz az ég, időnként a nap is kisüt. Északon, északkeleten 9-10, máshol 11-16 fokot mérhetünk délután.

Vasárnap hajnalban elszórtan, napközben eleinte keleten lehet kevés csapadék, majd késő délutántól nyugat, délnyugat felől már több helyen kialakulhat eső, zápor, viszont főként az ország nyugati-délnyugati felén hosszabb napos időszakokra is számítani lehet. A déli-délnyugati szél főként a Dunántúlon lehet erős, mellyel továbbra is meleg levegő érkezik térségünkbe: nyugaton, délnyugaton 18-20 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, de máshol sem lesz hidegebb 10-17 foknál.

Hétfőn is marad a tavasziasan enyhe, de sokfelé szeles idő, 14 és 19 fok közötti maximumokal. Több-kevesebb napsütés mellett gyakran megnövekszik majd a felhőzet, és a záporok mellett megérkezhetnek az idei év első zivatarai is.

tavasz

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés