Hirdetés
Hirdetés

Majdnem 390-szeres az eltérés Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakásárai között

Érdekes, hogy Miskolc csak a 8. helyen áll.
Majdnem 390-szeres az eltérés Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakásárai között
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében idén a legalacsonyabb és legmagasabb lakásárak között közel 389-szeres volt a különbség. A legdrágább hely Tiszaújváros 389 ezer forinttal. A következő a sorban Szegi, ahol 333 ezer forint, majd Kistokaj 323 ezer forinttal. A tízes megyei rangsorban helyet kapott még Répáshuta, Hernádkak, Tiszavalk, Alacska, Miskolc, Vadna, Háromhuta 284-313 ezer forintért kínálták a lakóingatlanok négyzetméterét, a legolcsóbb pedig Taktabáj 1 ezer forinttal, de Pamlény, Nagykinizs, Felsődobsza, Kenézlő és Révleányvár is az olcsóbb települések közé tartozik. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tavaly átlagosan 191 ezer forintos négyzetméteráron lehetett ingatlant vásárolni, pedig 2019-ben ez még csak 173 ezer forint volt. Ez éves szinten 10,5 százalékos növekedésnek felel meg.       

Az utcaszintű hivatalos adatok szerint a múlt évben a miskolci Arany János tér volt a legdrágább, ahol 394 ezer forintos négyzetméteráron keltek el az ingatlanok. A top 10-ben szerepel még a miskolci Régiposta utca, Szemere Bertalan utca, Aradi utca, Dóczy József utca, Miklós utca, Dessewffy Arisztid utca, továbbá a tiszaújvárosi Pajtás köz, Juhar köz és Örösi út, 327-358 ezer forinttal. A megyében 21 ezer forintos árral Rudabányán az Árpád utca volt a legolcsóbb, amely egyben az országon belül is a legalacsonyabb árral rendelkezik. Utána jön az ózdi Nagyamerika utca, Farkaslyuk település és a borsodnádasdi Kölcsey Ferenc utca.
 
Az országos lakáspiacon százszoros különbségek vannak a legalacsonyabb és legmagasabb árak között az utcaszintű hivatalos adatok szerint. A legmagasabb, átlagosan 2 millió forintos négyzetméterár a budapesti Rózsadombon található, a legalacsonyabb, 21 ezer forintos ár pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rudabányán.

Hirdetés
Hirdetés