Áll a bál a MOL Liga körül

2015.05.28. 17:48

Áll a bál a MOL Liga körül

Kétséges a liga jövője és a MOL szerepevállalása is.

Hirdetés

Május 28-án délután ülésezett a MOL Liga, a Magyar Sport Házában az ASC Corona Brassón kívül minden potenciálisan érdekelt klub, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ), illetve Kelenvölgyi Ágnes, a MOL szponzorációs vezetője is jelen volt - számol be a szövetség honlapja, az icehockey.hu.

A MOL képviselője üdvözölte a liga folyamatos fejlődési és bővülési törekvéseit, ugyanakkor tájékoztatta a feleket, hogy a olajipari cmamutvállalat továbbra is gondolkozik a liga névadó szponzorációjában, ám arról végleges döntést csak a mezőny végleges létszámának kialakulását követően tudnak hozni.

A liga csak tanácskozott volna...

A liga szabályzata alapján annak a tagnak van szavazójoga, aki a versenykiírásban részt vesz, szezonon kívül pedig annak, aki szándéknyilatkozatot adott le a következő évi indulásról és befizette a nevezési előleget. Jelen pillanatban a ligában érdekelt kluboknak kevesebb, mint fele tette ezt meg, így Kerey Péter elnök az ülés elején leszögezte, a szervezet így nem határozatképes, azaz mindössze tanácskozás szintjén foglalkoztak a napirendi pontokkal.

Mint ismert, többek között a két új jelentkező, a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 csatlakozásáról kellett volna döntenie a liga elnökségének a csütörtöki ülésen.

A szövetség döntött

Kovács Csaba, az MJSZ szakmai alelnöke tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Sporttörvényben és az Alapszabályban foglalt jogát gyakorolva szavazott a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége a felnőtt férfi OB I és egyben a MOL Liga mezőnyének bővítéséről. Az elnökségi tagok öt mellette, egy tartózkodás és két ellenszavazattal nyilatkoztak a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 csatlakozásáról. Ennek értelmében az MJSZ elnöksége, mint a MOL Liga felettes szerve a mezőny bővülése mellett döntött.

Az elnökség lemondott

Mivel a szövetség ezen jogát korábban nem gyakorolta, a MOL Liga elnöksége jogi felülbírálást kezdeményezett, valamint a kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség azonnali hatállyal lemondott tisztségéről és a tisztújításig ügyvezetőként látja el feladatát.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés